Ramai tanara folosind ceai verde!

Publicat pe 22.09.2010 la 15:46 Actualizat pe 22.09.2010 la 16:01

Ramai tanara folosind ceai verde!

Ceaiul verde este bautura preferata a fotomodelelor. Pentru ca are proprietati energizante, inlocuind cu succes cafeaua. Dar mai ales pentru ca mentine pielea tinara.

Proprietatile ceaiului verde asupra pielii au fost demonstrate de numeroase studii internationale: protectia de efectele nocive ale soarelui, prevenirea imbatrinirii premature a pielii, dar si a cancerului cutanat.

Conform acestor studii, ceaiul verde aplicat pe piele neutralizeaza radicalii liberi si reduce inflamatia de la nivelul pielii. De aceea, specialistii recomanda ca, inainte de a merge la plaja, sa ne aplicam pe piele comprese cu ceai verde.

In combinatie cu cremele cu factor de protectie solara, ceaiul verde asigura o piele ferma, catifelata, luminoasa, chiar si dupa mai multe ore de plaja.


Riduri
Ceaiul verde contine o cantitate impresionanta de antioxidanti si de aceea este ideal pentru incetinirea procesului de imbatrinire a pielii.


Polifenolii din compozitia ceaiului ajuta la estomparea cearcanelor si la indepartarea pungilor de sub ochi. Insa poate ceaiul verde sa reduca ridurile deja existente?

In cadrul unui studiu din 2005 s-a demonstrat ca, daca aplicam timp de opt saptamini comprese cu ceai verde pe zonele cu riduri, pielea devine mai elastica, ridurile mici dispar, iar cele profunde se estompeaza. Pentru ca rezultatele sa fie maxime, fitoterapeutii recomanda ca, pe linga comprese, sa facem o cura interna cu infuzie de ceai verde. Astfel, tenul va deveni mai curat si mai luminos.


Macerat
Pentru comprese, se prepara un macerat de ceai verde dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa. Se lasa la macerat de seara pina dimineata. Compresele reci se aplica pe ochi si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute.

Din ceaiul verde se pot face si masti astringente, benefice in special pentru tenul gras, acneic, cu pori dilatati. Se amesteca o cana cu infuzie de ceai verde cu argila, astfel incit sa se obtina o pasta omogena. Se aplica pe fata si se indeparteaza cu apa din abundenta dupa un sfert de ora.


Creme
In comert exista o varietate de creme cu extract de ceai verde. Insa specialistii fitoterapeuti ne recomanda sa alegem compresele cu macerat de ceai verde. Deoarece polifenolii din compozitia acestui tip de ceai sint extrem de sensibili si isi pierd proprietatile in combinatie cu alte ingrediente.


Citeste jurnalul.ro

Foto: sleepwarrior.com

În articolul

Ramai tanara folosind ceai verde!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x