Rece, calda sau termala?

Publicat pe 28.08.2010 la 14:01 Actualizat pe 28.08.2010 la 14:03

Rece, calda sau termala?

Tenul curat cu apa se tine, dar ce tip de apa ii face bine tenului? Ce temperatura trebuie sa aiba aceasta? Sunt intrebari la care ne raspunde Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.



Apa de la robinet contine clor, care usuca tenul. Specialistul nostru va sfatuieste sa nu va spalati tenul cu apa de la robinet. Daca, totusi, va curatati fata cu apa de la robinet, una dintre cele mai eficiente masuri este sa va procurati un filtru pentru indepartarea substantelor care contamineaza apa.



Fara clor
Apa termala este pura din punct de vedere bacteriologic si nu contine clor. Daca veti alege aceasta apa, tenul va fi curatat in profunzime. Mai mult, pulverizarile cu ajutorul spray-urilor, pe langa faptul ca hidrateaza pielea, pot combate iritatiile pielii. Doctorul Viviana Iordache recomanda ca spray-urile cu apa termala sa fie pulverizate dimineata si seara, avand efectul de a usura demachierea. In timpul zilei, improspateaza si calmeaza pielea. In cazul unor leziuni la suprafata pielii, se pot aplica comprese cu apa termala.



Eficiente sunt si apa de ploaie, apa minerala sau chiar distilata. Pune intr-un recipient cu pulverizator apa minerala si pulverizati pe tenul demachiat si curatat, dimineata si seara. Te revigoreaza, te hidrateaza, iar pielea este mai elastica.
"Atentie! Pielea de pe corp necesita aceeasi ingrijire ca si tenul.


Prin urmare, ce face bine pentru ten, face bine si pielii de pe intreg corpul. Asadar, apa pe care o utilizati pentru curatarea tenului, folositi-o si pentru corp", atrage atentia specialistul nostru.



Deshidratare
Tenul normal se spala cu apa rece sau calduta, fiindca apa calda sau fierbinte, apa clorurata sau cea calcaroasa favorizeaza deshidratarea pielii. Aceasta recomandare este valabila pentru toate tipurile de ten.
Este indicat ca atunci cand te speli pe fata sa folosesti apa calduta, nicidecum fierbinte sau rece.


Baie de aur
In sezonul rece, baile de aburi pot fi un adevarat rasfat. Acestea sunt recomandate pentru orice tip de ten, inclusiv tenurilor grase. Cu ajutorul bailor de aburi, porii se deschid si tenul se pregateste pentru curatarea profunda. Aburii nu trebuie sa aiba o temperatura foarte ridicata pentru a nu afecta negativ pielea. Persoanele care au tenul gras pot recurge la baile cu aburi chiar de doua ori pe saptamana.



Citeste jurnalul.ro

În articolul

Rece, calda sau termala?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x