Salveaza-ti parul dupa o vara caniculara!

Publicat pe 31.07.2011 la 15:41 Actualizat pe 31.07.2011 la 15:45

Stim deja ca razele UVA/UVB trec prin haine, prin geamuri, prin caroseria masinii, prin panza umbrelei. De aici, o concluzie logica: nu e suficient sa ne protejam din clipa in care am ajuns pe plaja si ne-am dezbracat. Ci si daca lucram in dreptul unei ferestre aflate in plina bataie a soarelui, daca mergem la cumparaturi in mijlocul zilei, daca mergem in parc, la un drum lung cu masina.

Soarele nu-ti bombardeaza doar pielea cu raze ultraviolete, ci si parul, in egala masura. Nu te mira daca il vezi deshidratat, uscat si decolorat. Firele devin casabile, greu de pieptanat si de aranjat. Asa ca la sfarsitul verii trebuie sa evaluam pagubele - in fata oglinzii - si sa restauram - la coafor, dar si in propria baie de acasa.

Specialistii in probleme capilare recomanda in perioada verii folosirea sampoanelor si a mastilor hidratante din gama solara (specificata pe eticheta), care ajuta la mentinerea supletii parului, a culorii, a nivelului sau de hidratare.

Exista o multime de produse care iti vin in ajutor, de la balsamuri si masti de par pe care le folosesti la fiecare spalat pana la serumuri si uleiuri pentru tratamentul varfurilor despicate, pe care le aplici in fiecare dimineata timp de doua-trei luni, ca sa refaci ceea ce soarele a distrus pe perioada sezonului festival.

2011/07/31//342915-beautiful-hair-and-healthy-1.jpg

Adevaruri bine de stiut

Crema de protectie trebuie aplicata pe piele inainte de a iesi din casa, inainte de a imbraca un costum de baie sau o rochie lunga. Hainele ne acopera de ochi iscoditori si de raze care ard, dar nu ne scapa de efectele nocive ale razelor ultraviolete. La fel sepcile sau palariile, ne salveaza de la insolatie, dar atat. Rezultatele „neglijentei" se vad imediat, pentru ca sfarsitul verii te prinde cu parul uscat, decolorat si fara viata.

Trebuie sa fii atenta la faptul ca unele medicamente produc reactii de fotosensibilizare (de exemplu: diureticele, unele antihistaminice si chiar unele anticonceptionale). De asemenea, e mai intelept sa renunti la alcool in favoarea apei plate si a sucurilor naturale, cel putin in timpul zilei, cat te vanturi prin soare.

Nu-ti permiti tratamente scumpe care sa reduca deteriorarea parului? Uleiul de masline iti va oferi o mai buna hidratare a parului, cheia pentru a evita neplacerile unui par casant, degradat, cu matreata.

Maseaza scalpul cu ulei de masline timp de cateva minute, apoi acopera capul cu o casca de dus din plastic si lasa uleiul sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeaza ca de obicei. Fa aceasta operatie o data pe saptamana, timp de o luna sau doua, si vei avea un par ca de matase.

Foto: www.myfetch4you.info/ www.ecardmedia.eu
Citeste si Revista Felicia!

În articolul

Salveaza-ti parul dupa o vara caniculara!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x