Scapa de astenia de toamna cu ulei de levantica!

Publicat pe 08.09.2010 la 13:24 Actualizat pe 08.09.2010 la 14:05

Scapa de astenia de toamna cu ulei de levantica!

Una dintre solutiile cele mai eficiente si placute pentru a scapa de astenia de toamna o constituie masajul de relaxare. Tehnicile masajului de relaxare sint aceleasi din cel clasic. Ceea ce le deosebeste insa este intensitatea redusa a masajului de relaxare. Alunecarile pe suprafata corpului, netezirea pielii, frictionarile usoare si miscarile vibratorii aplicate cu palma deschisa predomina in cadrul masajului de relaxare.

Sedativ
Insa masajul nu este complet daca nu este realizat cu uleiuri speciale de relaxare. Iar cel mai eficient ulei volatil in lupta cu stresul si cu astenia de primavara este cel de levantica. Levantica are un puternic efect de relaxare, dar si de sedare. De aceea, persoanele care simt oboseala specifica asteniei de primavara vor putea beneficia in urma masajului de un somn odihnitor. Tot pentru a adormi cu usurinta dupa o zi stresanta ne putem masa timplele cu ulei de levantica. Uleiul volatil de levantica are chiar proprietati antidepresive si de stimulare a sistemului nervos.

Masajul nu se realizeaza aplicind uleiul volatil nediluat pe piele, deoarece poate provoca iritatii. Pentru masajul de relaxare, uleiul volatil se pune intr-un ulei-baza (de masline, de simburi de struguri sau de migdale). In 250 mililitri de ulei-baza se pun zece picaturi de ulei volatil. Aceasta combinatie nu are doar efect de relaxare, ci hidrateaza si catifeleaza pielea.

Euforie
Cei care sint mereu obositi si isi simt corpul amortit se pot desfata cu un masaj realizat cu ingrediente speciale: ulei de masline combinat cu ulei de jojoba, ulei de migdale, flori de galbenele, putina vitamina E si citeva picaturi de ulei volatil de levantica. Acest amestec aplicat pe tot corpul creeaza o usoara stare de euforie.

Efectul de relaxare poate fi dobindit si cu ajutorul uleiului de trandafir, de iasomie, ylang-ylang sau patchouli. Masajul cu aceste uleiuri este recomandat seara, deoarece are efect sedativ. Exista insa o serie de uleiuri volatile care pot fi aplicate tot printr-un masaj de relaxare in cursul zilei: uleiul de eucalipt, de brad sau de cimbru. Aceste uleiuri ne ofera energia de care avem nevoie pentru a face fata cu brio activitatilor solicitante de peste zi.


Citeste jurnalul.ro

Foto: corriere.it

În articolul

Scapa de astenia de toamna cu ulei de levantica!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x