Spa la tine acasă: tratamente cu cafea pentru față și corp

Publicat pe 20.11.2013 la 10:03 Actualizat pe 20.11.2013 la 11:01

Cafeaua nu este doar una dintre băuturile noastre preferate, dar poate deveni una dintre cele mai bune ingrediente naturale pe care le poți include în rutina ta de frumusețare. Astăzi vă oferim câteva rețete de casă pentru îngrijrea facială și corporală:
Exfoliant cu cafea și zahăr :
Se amestecă 4 linguri de zaț de cafea ( de la cafeaua proaspăt preparată), cu 2 linguri de zahăr brun. Se adaugă 6 linguri de ulei de masline ( puteți utiliza, de asemenea, ulei de nucă de cocos lichid ) și 1 lingură de miere.
Cafeina este foarte utilă în diminuarea celulitei și în înmuiere a pielii, iar zahărul funcționează ca un exfoliant blând, în timp ce mierea va hrăni pielea, iar uleiul va ajuta la hidratarea ei. Masează pielea umedă ( în timp ce ești la duș) cu acest exfoliant cu mișcări circulare pentru câteva minute, acordând o atenție specială zonelor cu celulita și locurilor în care ai pielea uscată, apoi clătește cu apă. Pielea ta va fi foarte moale, hidratată și netedă și corpul tău va dobândi o strălucire naturală.
Notă : Când masezi pielea cu un exfoliant, acest lucru ajută la deschiderea porilor și stimulează circulația sangvină, permițând pielii să se bucure apoi de toate beneficiile unei loțiuni hidratante. Dacă folosești un exfoliant corp în mod regulat, vei avea mereu o piele suplă și hidratată!
Scrub facial pentru tenul gras (cu o opțiune pentru pielea uscată) :
Se amesteca o lingură de zaț de cafea ( de la cafeaua proaspăt preparată) cu o lingură de iaurt simplu. Maseaza ușor fața cu ea ( timp de un minut sau două ), apoi clătește cu apă călduță.
Dacă ai pielea uscată, se poate face un scrub similar, dar înlocuiește iaurtul cu smântână.
O altă variantă de casă scrub facial pentru toate tipurile de piele:
Se amestecă o lingură de fulgi de ovăz cu apă caldă (câteva linguri) și se lasă să stea timp de 5-10 minute, până vei obține o pasta moale. Apoi se adaugă o lingură de zaț de cafea (de la cafeaua proaspăt preparată). În cazul în care pielea ta este uscată, se adaugă o lingura de smântână, în cazul în care pielea este grasă sau normală, se adauga o lingura de iaurt simplu. Masează ușor fața cu acest scrub timp de câteva minute, apoi clătește cu apă călduță. Pielea ta va fi hidratată și moale.
Cuburi de gheață din cafea:
Dacă vrei ca pielea ta să capete o strălucire sănătoasă, apoi, poți face cuburi de gheata din cafeaua de dimineață și masează fața cu ele în fiecare dimineață. Aplicarea cuburilor de gheață pe față va îmbunătăți circulația sângelui, îi conferă pielii tale o strălucire proaspătă, micșorează porii și previne îmbătrânirea și apariția ridurilor .
Notă : Aplicarea cuburilor de gheață direct pe piele ar putea fi dură pentru anumite tipuri de piele și nu este recomandată celor cu pielea sensibilă. Poți folosi cuburile de gheață pe care le înfășori mai întâi într-un tifon cu care să îți ștergi fața.
Foto: hepta.ro

În articolul

Spa la tine acasă: tratamente cu cafea pentru față și corp

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x