Tamara Buciuceanu Botez: “Când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă, vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara”! Ce a păţit artista?

Publicat pe 26.06.2016 la 09:35 Actualizat pe 26.06.2016 la 09:43

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a primit, sâmbătă seară, premiul pentru întreaga carieră, la TIFF Sibiu, unde a fost proiectat, în Piaţa Mare din oraş, filmul ”Cuibul de viespi” în regia lui Horia Popescu.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a primit, sâmbătă seară, premiul pentru întreaga carieră, la TIFF Sibiu, unde a fost proiectat, în Piaţa Mare din oraş, filmul ”Cuibul de viespi” în regia lui Horia Popescu.

Câteva sute de persoane au venit, sâmbătă seară, în Piaţa Mare din Sibiu, unde, de la ora 22.00, a fost proiectat filmul ”Cuibul de viespi”, în prezenţa actriţei Tamara Buciuceanu Botez.

La final, actriţei i-a înmânat premiul de excelenţă pentru întreaga carieră.

”Avem printe noi o actriţă care nu mai are nevoie de prezentarea mea. O ştim, am copilărit cu filmele în care dânsa a jucat, am văzut spectacole. E o icoană a unui mod de a face această meserie de actor într-o perioadă grea în România. Cred că seriozitatea, în primul rând, a caracterizat-o de-a lungul întregii cariere artistice, o cartieră excepţională. De aceea, în acest an, la Sibiu, ne-am gândit că, odată cu aniversarea unei cifre rotunde a festivalului, ar fi extraordinar să o invităm să fie aici, alături de dumneavoasră şi de a revedea un film care va rămâne în istoria filmului românesc drept un film de referinţă”, a declarat Tudor Giurgiu, directorul TIFF Sibiu.

La rândul său, Tamara Buciuceanu Botez a declarat că se simte ”bucuroasă” că lumea nu a uitat-o.

”Am trăit două vieţi: a mea, care peste o lună face 87 de ani, şi tot a mea, 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. Pentru invitaţia pe care mi-a făcut-o Tudor Giurgiu, regizorul şi directorul acestui festival, vreau să îl încredinţez de toată stima şi toată consideraţia mea. Merită! Aduce oamenilor cultură şi ăsta e cel mai mult bine pe care îl poate face. Ce-o să mai fac dacă mă întreabă cineva? Am să iau de la capăt ceea ce am făcut! Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă, seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat!”, a spus acriţa.

Ea le-a povestit celor prezenţi că a mai fost în judeţul Sibiu, la Sibiel, ”acum, mulţi, mulţi ani” când a filmat pelicula ”Blestemul pământului, blestemul iubirii”, în regia lui Mircea Mureşan.

”Într-o distribuţie cu totul şi cu totul de aur: Cotescu, Şerban Ionescu, Ioan Besoiu, doamna Crăciunescu şi mulţi mulţi alţii. Leopoldina Bălănuţă. M-am simţit extraordinar, ca într-o familie. Se juca cu atâta bucurie şi cu o organizare extraordinară, în toate domeniile. Iată că după atâtţia ani mă întorc la dumneavoastră, în Sibiu de data aceasta”, a mai spus actriţa.

Întrebată cum este la 30 de ani de la filmările filmului ”Cuibul de viespi” şi dacă Aneta Duduleanu, personajul pe care-l interpretează, s-ar descurca în aceste vremuri, actriţa a răspuns: ”Ţaţa? Ţaţa? Greu, foarte greu”.

Cea de-a zecea ediţie a TIFF Sibiu se încheie duminică, în Piaţa Mare din oraş urmând să fie proiectat filmul ”Răzbunarea amintirilor”, în regia lui Atom Egoyan, cu Christopher Plummer şi Martin Landau.

În articolul

Tamara Buciuceanu Botez: “Când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă, vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara”! Ce a păţit artista?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x