Totul despre ingrijirea tenului de la 15 la 55 de ani

Publicat pe 16.09.2010 la 12:25 Actualizat pe 16.09.2010 la 14:22

Ingrijirea tenului de la 15 la 55 de ani

Pielea are nevoie de ingrijire indiferent de varsta. Acesta este secretul unui ten luminos la 15, 25, 35, 45 si 55 de ani. Aflati de la medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Palace regulile pentru un ten frumos in fiecare etapa a vietii.

Principala preocupare a adolescentilor este tenul seboreic. Unul din cinci adolescenti are acnee. Excesul de sebum trebuie insa combatut cu masura, pentru ca la maturitate exista riscul aparitiei ridurilor.

Tenul seboreic se trateaza cu produse care nu strica echilibrul florei saprofite de la nivelul pielii. De aceea, intotdeauna vom alege lotiuni de fata fara alcool. Substantele cu puternica actiune degresanta, care usuca pielea, nu se aplica pe zonele care nu sunt seboreice (pleoapa inferioara, gatul).

Un alt avertisment de care trebuie sa tina seama tinerii este ca, in perioada verii, cremele caustice, arsurile solare, ruperea cosurilor pot lasa semne permanente. Soarele este un fals prieten. Pe moment, cosurile se usuca, semnele sunt camuflate de bronz, dar acneea reizbucneste in forta o data cu venirea toamnei.


Hidratarea este foarte importanta!
La varsta adolescentei, fetele incep sa se fardeze pentru a ascunde acneea si urmele acesteia. Ele trebuie sa invete ca fardarea corecta presupune crema hidratanta, chiar daca tenul este seboreic, pentru ca altfel fondul de ten va deschide porii. Tinerele mai trebuie sa stie ca demachierea este obligatorie cand fata a transpirat, chiar daca nu sunt acasa.

Cu ajutorul unui servetel demachiant se curata fata, dupa care se poate aplica din nou machiajul. Fardarea nu este interzisa vara atat timp cat demachierea se face corect. In nici un caz, sub nici un pretext, nu trebuie sa dormim fardate. Aceste reguli de machiere si demachiere sunt valabile la orice varsta.

De la 25 de ani, tinerele este bine sa inceapa sa foloseasca creme contur de ochi si creme pentru gat, mai ales daca au pielea deschisa. In plus, o data pe saptamana sau macar o data pe luna pot incepe aplicarea mastilor hidratante cu fructe si argila. Astfel se mentine o buna elasticitate a pielii, ceea ce va intarzia aparitia ridurilor.

Femeile de 30-35 de ani sunt considerate la apogeul frumusetii, dar incet-incet de la aceasta varsta devin vizibile ridurile de expresie. Pentru a intarzia pe cat posibil aparitia lor, este obligatorie utilizarea cremelor hidratante de zi si de noapte. In plus, pielea va fi protejata vara cu creme ecran total. Ochelarii de soare nu trebuie uitati pentru a evita formarea precoce a ridurilor din jurul ochilor ("laba gastei") si a ridurilor de expresie.

Atentie!
Cu cat femeia de 30 de ani este mai agresata de fum de tigara,poluare, raze ultraviolete si cu cat este mai stresata si mai obosita, cu atat ridurile isi vor face aparitia mai devreme. Persoanele expuse trebuie sa suplimenteze doza de vitamina C (vitamina tineretii) si sa utilizeze masti hidratante saptamanal. Din cauza deshidratarii, oboselii, tot la 30 de ani incep sa apara si cearcanele, care devin permanente in lipsa tratamentului adecvat.

La 40-50 de ani
Este momentul cand varsta isi spune cuvantul mai mult sau mai putin, in functie de mostenirea genetica si de cum ne-am ingrijit tenul.

La 40 de ani se poate apela la o paleta larga de tratamente dermatologice si plastice, care trebuie insotite de o ingrijire zilnica riguroasa.

Pentru femeia de 50 de ani nu se mai poate vorbi despre o corectie 100% a ridurilor, ci despre o atenuare a lor. Oricum, femeia trebuie sa continue ingrijirile cu care s-a obisnuit. In cazul in care incepe sa se preocupe de aspectul tenului de-abia la 50 de ani, nu trebuie sa se astepte la rezultate spectaculoase.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Totul despre ingrijirea tenului de la 15 la 55 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x