Tratament special pentru maini frumoase

Publicat pe 29.01.2011 la 01:15

Dana Sota prezinta pe site-ul ei dedicat frumusetii cateva sfaturi pentru intretinerea frumusetii si tineretii mainilor:

Ca mainile reprezinta cartea noastra de vizita nu mai este niciun secret; mai mult decat atat, ingrijirea mainilor nu mai este de mult considerat un gest de "vanitate" ci unul absolut necesar. Produsele pentru ingrijrea mainilor sunt..cum se spune, la toate colturile, deci nu sunt deloc greu de gasit, iar de cele mai multe ori, preturile sunt accesibile.

Totusi, cam ce ar trebui sa contina un astfel de produs pentru ca noi sa fim pe deplin multumite de el? Si aici depinde foarte mult de tipul de piele, de problemele pe care vrem sa le corectam, de senzatia pe care o lasa, de parfum, etc.

Mainile nu contin glande sebacee (ci doar palmele) si sunt cele mai expuse mediului; iarna la frig, vara la soare, nemaivorbind ca ne spalam pe maini de nenumarate ori pe zi, dezvelindu-le si de putina bariera naturala de protectie existenta. O crema de maini ar trebui sa ne stea permanant la indemana, eu imi tin una pe birou, una in masina si evident, una pe noptiera.

Iarna de exemplu aleg o crema mai grasa si mai hranitoare, vara una mai lejera si daca se poate, sa contina si SPF...mainile se pateaza mai repede de la soare decat fata!
Am tot incercat de-a lungul timpului tot felul de astefel de produse, (de la Nivea la Clarins) sunt convinsa ca si voi la fel, dar o sa va scriu doar de cele care mi-au ramas pe lista de Top 5; de fapt toate cele 5 mi-au placut, iar ordinea in care le prezint este aleatoare.

NEUTROGENA - varianta originala este cea mai buna crema pentru mainile excesiv de uscate, crapate, sau pentru conditii extreme de frig. Este atat de concentrata incat o doza mica e suficienta pentru a acoperi foarte bine, se spune ca un tub ar trebui sa ajunga pentru 200 de aplicari. Ingredientul principal este glicerina. Eu prefer varianta mai soft, pentru ca imi place sa intre repede in piele.

VICHY Essentielles - crema reparatoare pentru maini cu polifenoli extrasi din trandafiri (dar nu miroase a trandafiri din fericire!), cu proprietati de hranire intensa si protectie, cu alantoina, unt de shea, glicerina plus apa termala Vichy. Este fara parabeni, iar textura este asemantoare cu Neutrogena, dar nu la fel de intensa. Foarte placuta la aplicare.

L'OCCITANE - potrivita mainilor normale, nu foarte uscate (pentru ca este mai degraba un balm), se intinde excelent si patrunde destul de repede, contine 20% unt de shea, miere, extract de migdale, amestecate cu arome de iasomie si ylang-ylang. Vitamina E hraneste si protejeaza.

L'EROLARIO ALL'OLIO DI ARGAN - crema de maini cu ulei de ragan, nutritiva si anti-age, cu un miros delicios, textura normala, nici foarte grasa dar nici lejera, se maseaza pana patrunde in piele.

FREEMAN - moisture whipped body butter; desi este un produs pentru corp, mie mi-a placut foarte mult sa il folosesc seara pe maini si pe talpi. Contine unt de shea si vitamina E, aloe vera, ulei din nuci braziliene, unt de cacao. Nu are parabeni, sau coloranti sintetici.

Pentru ca mainile voastre sa arate excelent, nu uitati de exfoliere si din cand in cand, aplicati un strat mai gros de crema si purtati manusi din plastic (din acelea fine pentru vopsit parul acasa) pentru 30 de minute. Daca apucati sa faceti si o baie cu parafina cand mergeti la manichiura este perfect!

Citeste si danasota.com

Foto: reflectionscenter.com

În articolul

Tratament special pentru maini frumoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x