Un păr mai lung într-un timp scurt? Ingredientele minune sunt chiar la tine in bucătărie!

Publicat pe 16.12.2013 la 09:59 Actualizat pe 16.12.2013 la 13:43

Nu mai ai răbdare și vrei ca părul să-ți crească mai repede? Nu trebuie să dai bani pe tratamente scumpe pentru că ingredientele de care ai nevoie pentru a stimula creșterea lui se găsesc chiar la tine în bucătărie:

Tratament cu gălbenuș și ulei de măsline

Bogat în vitamine și minerale, gălbenușul de ou poate hrăni părul și accelerea creșterea parului, în timp ce uleiul de măsline îl face mai mătăsos și îi oferă strălucire. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două gălbenușuri cu două linguri de ulei de măsline. Pentru a dilua această mască, poți adaugă o jumătate de cană de apă. Folosește acest amestec pentru a masa scalpul, apoi întinde bine masca pe toată lungimea părului. Las-o să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a-l spăla. Această mască poate fi făcută o dată pe săptămână.

Tratament cu banane

Bananele sunt bogate în vitamina A, C și E, dar sunt și destul de bogate în calorii deci trebuie consumate cu măsură. Când vine vorba despre podoaba ta capilară însă, bananele sunt perfecte pentru măști hrănitoare, care stimulează creșterea părului. Aplică un piure făcut dintr-o banană bine coaptă pe toată suprafața părului și acoperă capul cu o pungă de plastic. Deasupra pune un prosop călduț. Pasta trebuie să fie moale și uniformă, de aceea este recomandat să folosești un blender pentru a o face cremoasă. Poți adăuga și puțin ulei de măsline sau ulei de cocos. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală părul cu șampon. Acest tratament poate fi făcut o dată pe săptămână.

Tratament cu ulei de ricin

Amestecă ulei de ricin și ulei de migdale în proporții egale și masează pielea capului cu acest tratament. Întinde-l apoi pe toată suprafața părului, acoperă capul cu o cască pentru duș sau o pungă de plastic, iar la final înfășoară totul într-un prosop cald. Lasă-l să acționeze pentru o oră-două sau chiar peste noapte. Apoi spală părul cu șampon și aplică balsam ca de obicei. Acest tratament se recomandă o dată pe săptămână.

Foto: hepta.ro
În articolul

Un păr mai lung într-un timp scurt? Ingredientele minune sunt chiar la tine in bucătărie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x