VIDEO! Tot ce trebuie sa stii despre implanturile mamare
Publicat pe 12.10.2010 la 17:35 Actualizat pe 12.10.2010 la 19:05
Operatiile estetice se cer din ce in ce mai mult. Cele mai solicitate interventii sunt marirea sanilor, rinoplastia si lipoaspiratia. Dar, in ciuda crizei, implanturile mamare raman pe primul loc.
Osesia femeilor dar si a barbatilor pentru sani din ce in ce mai mari a facut multe doamne si domnisoare sa apeleze la interventii chirurgicale.
Cu toate ca au mai scazut cererile pentru acestea, anual in Romania se fac peste 3.000 de interventii de implanturi mamare.
Dupa ce ne-am pus silicoane trebuie sa mai apelam la medicii plasticieni. Tesuturile noastre se schimba in timp, pielea se mai lasa, slabim sau ne ingrasam si dupa 10 ani trebuie sa mai intervenim o data.
In timpul sarcinii, sanii isi maresc volumul foarte mult, apoi revin. Sunt paciente la care este nevoie de o interventie si femei care nu au nevoie de o alta operatie.
Pacientele cu asteptari nerealiste si cu pretentii exacgerate sunt, adesea, refuzate de medicii plasticieni.
Interventia este una standard si de o amploare medie. Dureaza intre o ora si doua ore. Recuperarea este rapida: intre 7 si 10 zile.
Contraindicatiile
Orice interventie chirurgicala are contraindicatii. Pacientelor care au boli sistemice grave, boli cardiovasculare dezechilibrate, diabet, tumori nu le este recomandat sa faca aceasta interventie.
Pentru aceasta operatie exista si contraindicatii specifice: tumori la nivelul sanului, infectii la nivel local.
Efecte secundare
Complicatiile specifice implantului mamar sunt eventuale rupturi ale implantului cauzate de traumatisme locale intense. O complicatie destul de greu de luptat cu ea este contractura capsulara. Organismul incearca mereu sa izoleze un corp strain si sa faca o capsula in jurul lui. In anumite cazuri aceasta capsula strange foarte tare implantul si il deplaseaza de la locul lui, ii modifica forma, zona devine foarte dureroasa si este necesara o noua interventie.