Amintiri de la nunta - personalizeaza-ti albumul foto!

Publicat pe 26.09.2010 la 16:37 Actualizat pe 26.09.2010 la 16:48

Alaturi de pozele din copilarie, pe care le revedem cu drag si nostalgie, trebuie sa avem si albumul celei mai fericite zile din viata: ziua nuntii.

In multe magazine, de la librarii si papetarii la cele de decoratiuni, se gasesc albume de nenumarate tipuri, marimi, culori si texturi, de la mai ieftine la mai deosebite si culminand cu cele speciale, atat ca aparitie, cat si ca pret. Dar unul este albumul in care vom tine pozele de la nunta, si acesta trebuie sa fie unic, cum unice sunt si amintirile noastre.

Mai intai trebuie numarate pozele de la nunta, pentru a cumpara un album potrivit ca marime si dimensiuni. Arata urat sa avem pagini albe in album sau poze suprapuse, din lipsa de spatiu. Nu conteaza culoarea copertei si nici grosimea acesteia. Cand vom termina lucrarea de decorare, albumul va arata perfect.

Materiale

Avem nevoie de urmatoarele materiale: un foto-album, o fotografie format mare printata in tonuri de sepia, hartie de matase crem (sau alba) sau hartie cu o textura deosebita, dublu adeziv subtire si ingust, lipici puternic, foita aurita, panglica alba sau crem, o pensula, foarfeci, cutter, fixativ (de par sau de hartie), o foaie pe care printam data nuntii (sau numele familiei) cu caractere de 2 centimetri (pe un rand), o hartie de ambalaj mai mare, care se va intinde pe masa si pe care vom lucra.

Hartia de matase sau ce alege fiecare, dupa gust, pentru a inveli coperta banala a albumului cumparat, este menita si ea, ca si fotografia in sepia, sa puna in valoare acest obiect. Panglica se va folosi pe post de catarama, astfel incat albumul sa aiba aspectul unui jurnal care se inchide cu o funda.

Cum procedam

Mai intai trebuie atasate panglicile care vor inchide albumul. Se lipesc cu un lipici bun direct pe coperta. Apoi trebuie invelita coperta albumului in hartia aleasa. Pentru aceasta se intinde hartia cu albumul inchis, se verifica daca este suficienta deschizandu-l, apoi se taie hartia cu foarfeca, cu 2 cm mai lunga decat e necesar. Cei doi centimetri se vor prinde pe interiorul copertilor, cu banda dublu adeziva. Daca interiorul copertilor nu este aspectuos, se va prelungi hartia cat sa le acopere integral. Banda adeziva se va atasa intai pe album, apoi se va lipi hartia cu grija, sa nu faca cute. Inainte de a lipi trebuie facute cele doua fante prin care vor iesi panglicile. Acestea se taie cu grija si marginile se lipesc cu dublu adeziv, pentru rezistenta.

In jumatatea de sus vom pune antetul albumului, data nuntii sau numele de familie al posesorilor. Hartia pe care acesta e imprimat se decupeaza cu grija, se ataseaza si, cu ajutorul unui obiect din lemn sau metal (poate fi si ciocan), se imprima in relief cifrele sau literele. Se pulverizeaza apoi putin fixativ in interiorul acestora si se aplica foita de aur cat e inca umed.

Poza se ataseaza in jumatatea de jos a copertii si se lipeste cu dublu adeziv uniform, fara a face cute. Se ia o bucata de panglica si se stropeste cu fixativ. Cat este inca umeda se lipeste foita de aur pe ea, cat mai neuniform. Apoi panglica se asaza ca o rama, prinsa frumos de jur imprejurul fotografiei (drept sau drapat), si intr-unul dintre colturile de jos ale acesteia facem o funda.

citeste si revista Felicia

foto: storesonlinepro.com

În articolul

Amintiri de la nunta - personalizeaza-ti albumul foto!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Cea mai cunoscută amantă din România, ce a stat 16 ani cu un milionar însurat, are o nouă pasiune: „Fac ceva ce duce la rezultat”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x