Ce faci când te îndrăgostești de cel mai bun prieten?
Publicat pe 04.09.2020 la 11:45 Actualizat pe 04.09.2020 la 13:48
Oamenii au nevoie de oameni. Oricât de individualist ai fi, cu toții avem nevoie de un al nostru cineva. Cineva căruia să ne destăinuim, să ne fie confident și sprijin în zilele în care lumea pare împotriva noastră.
Oamenii au nevoie de oameni. Oricât de individualist ai fi, cu toții avem nevoie de un al nostru cineva. Cineva căruia să ne destăinuim, să ne fie confident și sprijin în zilele în care lumea pare împotriva noastră. Cu toții avem nevoie de un cel mai bun prieten, fie că e pe viață sau nu, ca oameni simțin nevoia de asociere cu cei din jur, nevoia de apartenență față de ceva sau cineva. Uneori atașamentul față de cel mai bun prieten al tau se poate transforma în ceva mai mult, și ce faci atunci când te îndrăgostești de cel mai bun prieten?
Sfaturi care te-ar putea ajuta
Analizează la rece situația
În momentul în care remarci o schimbare de comportament față de el, fă un pas în spate și ia-ți un timp de gândire pentru tine. De ce? Pentru că ne-am obișnuit să fim impulsivi și să reacționăm la emoții de moment, bulversându-l și pe cel de lângă noi, ca mai apoi să ne dăm seama că de fapt nu ne dorim nimic. Încearcă să treci totul printr-un filtru rațional și să pui toate lucrurile în balanță pentru a avea siguranța că ceea ce simți e real și asumat. După ce ai făcut lucrul acesta, pune-ți în ordine prioritățile, ce vrei tu mai exact de la sentimentul pe care îl simți și de la relația dintre voi.
Fii sinceră, dar nu prea sinceră
Sinceritatea e o calitatea pe care foarte puțini dintre noi ne-o asumăm în totalitate. Mărturisește-ți sentimentele, dar în așa fel încât să nu-l sperii. Uneori intensitatea unor emoții preia controlul judecății și avem tendința să exagerăm sau să-l presăm pe cel de lângă noi prin ceea ce spunem.
Nu te gândi că nu merită să strici o prietenie pentru niște sentimente
Nu e vina ta că simți ceea ce simți, ai tot dreptul să o faci și să te simți liber pentru asta. Da, pritenia dintre voi trebuie să fie foarte importantă, dar la fel este și propia ta persoană și dorința ta. Unele lucruri se întâmplă involuntar, și nu vei ști niciodată dacă e să fie sau nu, dacă nu-ți vei acorda măcar șansa de a încerca. O prietenie adevărată va rezista în timp și prin amintiri, dacă e făcută să rezite.
Nu te învinovăți pentru ceea ce simți
Mustrarea propriei persoane pentru ceva ce n-ai putut controla e total de prisos, mai ales că s-ar putea să ți se schimbe comportamentul față de el involuntar. Când creezi o problemă în capul tău, ea va începe să apară în realitate din cauza comportamentului tău agitat și mereu paranoic. Lasă lucrurile de la sine. Ceea ce s-a întâmpla, s-a întâmplat. Sentimentul de vină poate duce la încheierea relației dintre voi din cauza lucrurilor exagerate pe care le-ai putea face pentru a-l scuti pe el de „suferință” sau „stres”.
Acceptă-i decizia
Dacă sentimentele lui pentru tine sunt strict prietenești și atât învață să accepti într-un mod matur acest lucru. Nu-ți pune ambiții copilărești, nu-l blama pentru asta, nu încerca să-l faci gelos. În cazul în care simți că ai nevoie de puțin timp cu tine pentru a accepta ce se întâmplă, expune-i și lui acest lucru pentru a ajunge într-un punct comun.
Citește și: Cum să te comporți la prima întâlnire? Cum ne dăm seama că nu suntem disponibili emoțional pentru o relație?