Ce sa faci pentru a ramane mai usor insarcinata

Publicat pe 05.10.2010 la 09:49

Daca tu si jumatatea ta v-ati decis ca este timpul sa aveti un copil, este important sa stii ca sunt cativa pasi care ar trebui sa fie urmati inca inainte de a incerca sa concepeti un bebelus.

1. Ia acid folic

Femeile care incearca sa ramana insarcinate trebuie sa ia multivitamine cu acid folic, care este foarte important in dezvoltarea normala a sirei spinarii la bebelus. In mod ideal, incepe sa iei cantitatea zilnica recomandata de acid folic - 4 mg - cu trei luni inainte de a incerca sa ramai insarcinata.

2. Mananca sanatos

Legumele cu frunze verzi, carnea si cerealele fortificate sunt surse comune de acid folic. In timpul ce preceda conceptia si apoi pe parcursul sarcinii, incearca sa ai o dieta echilibrata, compusa din multe fructe si legume. Evita mancarurile de tipul fast-food si cele care contin zahar rafinat. De asemenea, daca faci tratamente de fertilitate, cercetatorii au descoperit ca dieta mediteraneana iti poate creste sansele de a avea un copil.

3. Incearca alimente inovatoare

Fructe precum goji berries si kombucha sunt menite sa iti creasca fertilitatea. Primele dintre ele in special sunt cunoscute pentru aportul mare de antioxidanti, ei avand si o valoare nutritiva ridicata, incluzand proteine, minerale si aminoacizi. Bauturile cu kombucha sunt de asemenea pline de vitamine, fiind un detoxifiant natural si sanatos.

4. Fii mai putin stresata

Din dorinta foarte mare de a ramane insarcinate cat mai repede, sau pentru ca incep sa creada ca ar avea probleme de fertilitate pentru ca nu au reusit sa conceapa inca din primele luni de incercari, multe femei devin destul de tensionate.

Trebuie sa stii insa ca in mod normal, un cuplu trebuie sa incerce sa aiba un copil timp de un an pentru a trebui sa fie declarat drept infertil sau cu probleme de infertilitate. De aceea, incearca sa te relaxezi! Cel mai probabil, atunci cand nu vei incerca atat de mult sa ramai insarcinata, acest lucru se va produce.

5. Fii intr-o forma fizica buna

Cu cat vrei sa concepi un copil mai repede, cu atat mai devreme atat tu, cat si partenerul tau ar trebui sa renuntati la alcool, fumat si sa limitati aportul de cofeina. Nu este usor sa renunti la astfel de vicii si poti apela cu incredere la un specialist daca simti ca nu reusesti pe cont propriu.

Totodata, este recomandat sa ai o greutate corporala normala: productia de estrogen este mai crescuta in cazul femeilor obeze, iar nivelurile anormale de hormoni pot cauza probleme de fertilitate.

A face sport regulat sunt de asemenea factori care ajuta la instalarea unei sarcini, pentru ca iti pune sangele in miscare. Insa atentie! Nu este o idee buna sa incepi o rutina dura de sport in aceasta perioada si nici in timpul sarcinii. In schimb, mersul pe jos este mereu ceva benefic.

foto: pregnancytoday.com

În articolul

Ce sa faci pentru a ramane mai usor insarcinata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 mai 2024. Berbecii au conflicte în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă fenomenul
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii care au secrete în relația de cuplu. Nativii care nu sunt sinceri în profunzime cu partenerii lor
useit.ro
Parola 12345 a fost interzisă în această țară. De ce nu va mai putea fi folosită pe dispozitive
as.ro
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: „Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe. Ce efecte produce în organism
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Cum să-i vorbești copilului despre substanțele interzise
MediCOOL
Alimente bogate în bor. Ce rol are acest mineral în organism
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x