Cel mai cunoscut poligam din SUA, Kody Brown, are 4 sotii, 17 copii si multe batai de cap

Publicat pe 06.12.2012 la 13:51 Actualizat pe 06.12.2012 la 17:27

Nu se mai numeste poligamie. Cel putin, nu pentru ei. Kody Brown si cele patru sotii ale sale au o familie de care sunt mandri si careia i-au dat un nou nume: familia pluralista. La baza, inseamna acelasi lucru cu poligamia: un singur sot, mai multe sotii, doar o familie.

Kody Brown, agent de vanzari, este cel mai cunoscut poligam din SUA. Are propriul show, pe TLC, "Sister Wives", un reality-show in care impartaseste cu restul lumii viata unui barbat cu patru sotii si 17 copii. Fiecare are o casa separata, nu stau toti in acelasi loc.

Nu trebuie sa mergi mai departe de site-ul lor oficial pentru a te convinge ca nimeni nu le-a obligat pe cele patru sotii sa aiba o familie cu Kody. Prima lui sotie, Meri, singura sotie cu acte, a format un camin cu Kody acum 22 de ani si incetul cu incetul, Christine, Janelle si Robyn au intrat in comunitatea lor, de bunavoie, pentru ca "s-au indragostit de el si Kody de noi".

Acum au 17 copii impreuna. Mariah, Aspyn, Mykelti si Madison, patru dintre fetele lor, au povestit in timpul show-ului lui Jeff Probst, cat de greu le-a fost cand erau mici: "In copilarie, fetele erau prietenele mele, nu surorile mele. Tineam totul secret, dar show-ul nostru ne-a simplificat lucrurile si acum ii putem recunoaste ca parinti", spune Mariah.

Parintii sunt intotdeauna alaturi de ele; nu le lasa sa fie atacate de media cu intrebari stanjenitoare pentru ca inca sunt minore. Mamele sunt intotdeauna impreuna si au grija de toti copiii, in timp ce Kody face cu schimbul; azi, intr-o casa, maine in alta, important e ca le vede zilnic.

Cum comunica? "Ne trimitem mesaje, chiar tweet-uri", spune Aspyn, blonduta. "Da, asa ma manipuleaza mai bine," adauga tatal, "in fata lumii intregi mi-e mai greu sa ii spun NU!". Fetele nu se ascund de nimeni; pentru ele, monogamii sunt ciudati si plictisitori. Dar sunt ca si ei, oameni normali: "Suntem ca voi, doar ca mai multi", afirma Christine, una din sotiile lui Kody.

Cand sunt toti impreuna, fiecare sotie are rolul ei bine definit in casa.

Christine gateste cel mai bine. Robyn, a patra sotie, face terapie cu ei, se intelege cu ei perfect. Janelle tine contabilitatea casei, iar Meri, prima sotie, e foarte organizata. Kody are tot ce si-ar dori, de la 4 persoane diferite. “E ca si cum ai fi casatorit cu cele 4 elemente”, glumeste el.

Impart sarcinile si in ceea ce priveste cresterea copiilor. Christine marturiseste ca fata ei se intelege mai bine cu alta mama. Nu ca ar deranja-o acest lucru. Dimpotriva: "Iubesc chestia asta, nici nu stii cat de mult! Daca am probleme cu fata mea Isabelle, stiu ca cealalta mama o sa ma sustina in fata ei si ca impreuna o sa o facem sa inteleaga de vorba buna". Se pun de acord la lucrurile majore si fac front comun in fata copiilor, dar atunci cand vine vorba de lucruri minore, o mama e mai permisiva decat alta si ii lasa sa isi faca de cap.

Mai mult decat sa devina celebra, familia Brown isi propune ca, prin show-ul lor, sa ii faca pe oameni sa realizeze ca poligamia u e un lucru anormal, ca cei care se nasc intr-o astfel de familie sunt invatati cu acele valori si ca nu se vor simti niciodata abandonati, neglijati sau straini: "Nu suntem fortati sa facem ceva. Ne iubim fratii si surorile ca si cum am fi fost nascuti toti de aceeasi mama", conchide Mariah, fata lui Meri.

foto: facebook.com/sisterwives

În articolul

Cel mai cunoscut poligam din SUA, Kody Brown, are 4 sotii, 17 copii si multe batai de cap

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii și care sunt riscurile lor
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x