Craciunul in lume: sarbatorile in familiile din alte culturi (partea I)

Publicat pe 09.12.2010 la 21:46

Te-ai intrebat cum sarbatoresc familiile din alte tari Craciunul? Stiai ca argentinienii isi lasa bocancii afara pentru a primi o vizita de la Cei Trei Regi Magici, in timp ce finlandezii viziteaza sauna si copiii italieni asteapta pana pe 6 ianuarie pentru a primi cadouri de la o vrajitoare urata care se numeste La Befana? Afla care sunt traditiile interesante ce definesc anumite popoare:

Alaska

Festivitatile de Craciun din Alaska incep la scurt timp dupa Thanksgiving, iar familiile sarbatoresc pe strazi cantand colinde, dansand si bucurandu-se de spiritul sarbatorilor.

2010/12/09//159898-alaska.jpg

Copiii sunt cei care poarta Steaua de Craciun din casa in casa. De indata ce sunt invitati inauntru, ei sunt seriviti cu prajituri, bomboane, gogosi cu glazura de artar, somon afumat si o placinta de peste care se numeste "piruk". Sarbatorile tin pana pe 6 ianuarie.

Argentina

2010/12/09//159899-buenos_aires.jpg

In Argentina, Craciunul are loc in timpul verii si nicio petrecere nu este completa fara un gratar si focuri de artificii. Familia se strange in Ajun pentru o petrecere care dureaza intreaga noapte. La miezul noptii se face schimb de cadouri. Copiii ii asteapta insa pe Cei Trei Regi pe 6 ianuarie. Ei isi lasa papucii afara pentru a fi umpluti cu dulciuri si jucarii mici.

Etiopia

Sarbatoarea Craciunului este cunoscuta in Etiopia sub numele de Ganna si are loc pe data de 7 ianuarie. Este o sarbatoare religioasa in care elementul principal il constituie o slujba mai lunga, urmata de o masa speciala. In mod traditional nu se face schimb de cadouri, insa in timpul slujbei bisericesti fiecare primeste o lumanare aprinsa cu care inconjoara biserica de trei ori.

2010/12/09//159900-etiopia.jpg

Apoi se serveste o masa traditionala la care se mananca o friptura picanta "doro wat" si "injeria", un tip de paine etopiana care este folosita in loc de farfurie. Restul zilei este dedicat cantecelor, dansului, jocului si petrecerii timpului liber cu familia si prietenii.

Foto: gaylordhotels.com

city-data.com

argentina-estancias-country-wide.com

ethiopiatourandtravel.com

În articolul

Craciunul in lume: sarbatorile in familiile din alte culturi (partea I)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x