Cum sa faci fata reuniunii de familie din preajma sarbatorilor

Publicat pe 15.12.2010 la 01:33

Te inspaimanta ideea unor sarbatori petrecute cu toate rudele? Intr-adevar, unele evenimente ar fi mai usor de digerat fara prezenta anumitor persoane. Poate este vorba despre un unchi care mereu incepe dezbateri politice sau socrii care te tin ca sub o lupa. Exista insa solutii pentru a face totul mai suportabil. Depinde doar de perspectiva:

Verisoara deprimata

De cand a ramas fara serviciu, verisoara ta este parca lipita de canapea, fie survoland pe internet, fie uitandu-se la toate serialele de la televizor. Cand ai de a face cu cineva in aceasta situatie, incearca sa fii empatic si sa te gandesti cat de dificil ii este, inainte de a cauta scuze pentru a evita o conversatie. Poate o ajuti sa gaseasca o solutie.

Verisorul invidios

Verisorul tau mai mic nu prea poate suporta cat de bine o duci, de aceea ori de cate ori trebuie sa vorbesti despre viata de de familie sau serviciul pe care il ai, te simti destul de stanjenit. Incearca totusi sa nu ii hranesti acest sentiment conferindu-i mai multa putere. In schimb, ai putea sa te gandesti la o modalitate de a-l ajuta. La urma urmei, probabil ca te admira si de aici pleaca invidia sa.

Unchiul care stie tot

De fiecare data cand il vezi pe unchiul tau, el iti spune cum ar trebui sa iti conduci viata, ce sa faci la serviciu, de cate ori sa iti suni mama si in general, le stie pe toate. Ii place sa intre in discutii in contradictoriu pentru ca se simte bine incercand sa isi impuna punctul de vedere.

Cel mai bine este sa il lasi in pace si sa incerci sa fii neutru. Unele lucruri nu se vor schimba niciodata si daca stii ca aceasta este firea lui, decat sa te chinuiesti amarnic sa ii schimbi modul de gandire, mai bine evita sa intri in conversatiile despre care stii ca vor degenera intro disputa.

Socrii critici

Nu pune la suflet toate criticile pe care ti le aduc socrii. Cuvintele te pot afecta numai cand lasi tu acest lucru sa se intample. Cea mai buna aparare poate fi sa ii flatezi. Zi-le ceva dragut atunci cand ii vezi, fa-le un compliment. Ar putea sa isi lase garda jos si sa nu mai prinda momentul pentru a fi ironici.

Adolescentii rebeli

Arata-te ceva mai ingaduitor fata de copiii surorii tale: la urma urmei si tu ai fost adolescent, in urma cu ceva ani. Probabil nu sunt foarte incantati de ideea acestei reuniuni si ar prefera sa fie in alta parte.

Petrece cateva momente glumind cu ei si afland ce interese au. Evita intrebarile la care ar putea raspunde doar cu da sau nu si acorda-le ceva atentie. Posibil sa iti faca placere reala sa discuti cu ei de indata ce ii scoti din cochilie.

Urmareste si a1.ro

Foto: homepage.mac.com

În articolul

Cum sa faci fata reuniunii de familie din preajma sarbatorilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x