Cum sa iti protejezi copilul de caldura verii

Publicat pe 14.06.2011 la 16:07 Actualizat pe 14.06.2011 la 16:09

Vara ne pandesc alte pericole de care nu trebuie sa uitam nicio secunda, mai ales cand trebuie sa le aplicam copiilor. Iata care sunt cele mai importante reguli de urmat vara si de aplicat neaparat celor mici, pentru protectia lor si
pentru o sanatate desavarsita.

1. Nu lasati copiii cu capul descoperit atat timp cat stau in soare! Este o regula cunoscuta, in general, si foarte importanta, insa nu toti parintii o aplica, desi ignorarea ei poate declansa insolatii cu forme grave. Capul trebuie sa fie acoperit cu sepcute subtiri din bumbac, de preferinta de culori deschise.

2. Nu plecati de acasa fara o rezerva de apa plata pe perioada verii! Luati neaparat apa, nu sucuri sau ceaiuri dulci, care nu vor potoli setae asa cum o face apa simpla. O alta variant ar mai fi si ceaiul neindulcit, insa copiii prefera variantele dulci, de obicei, care nu sunt o solutie.

3. Nu scoateti copilul din casa fara sa-i protejati pielea cu o lotiune cu factor de protectie maxim, speciala pentru varsta lor. Chiar daca iesiti "doar pana la colt", sa cumparati paine, dati-l cu lotiune. Sunt suficiente si 5 minute in soare, care pot face rau pielii sensibile la aceste varste.

4. Cautati umbra, chiar daca l-ati scos de dimineata afara. Intr-o zi torida de vara, temperaturile mari ne afecteaza inca de la primele ore ale diminetii.

5. Nu scoateti copilul din casa intre orele 11 si 17 in zilele caniculare!

6. Daca sunteti la mare, nu dati in plin soare copiilor inghetata! Chiar daca copiii cer, incercati sa evitati consumul de inghetata cand copilul este incalzit si sta in plin soare. Asa apar durerile de gat si febra. Mancati inghetata la umbra, dupa ce corpul s-a reobisnut cu o temperatura ceva mai coborata. Foarte rece si foarte cald la un loc nu reprezinta niciodata o alegere buna.

7. Faceti copiilor baie in fiecare zi macar pe toata perioada verii. O data ce copilul a trecut de varsta de un an, multi parinti nu mai considera necesara baia zilnica. Daca iarna nu e imperios necesara, vara, in schimb, baia devine obligatorie si mai mult decat necesara. Asa evitam iritatiile pielii pricinuite de caldura, supraincalzirea si, pur si simplu, un copil se odihneste mult mai bine seara, dupa o baie care-l relaxeaza si racoreste.

Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: meta-dad.com

În articolul

Cum sa iti protejezi copilul de caldura verii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x