Cum sa nu-ti mai ceri iertare partenerului de viata

Publicat pe 03.12.2010 la 18:31

Esti o persoana mai imprastiata care uita sa faca ce este rugata, strica sau sparge lucruri din neatentia, spune lucruri fara sa le gandeasca prea mult inainte? Atunci inseamna ca esti pus destul de des si in ipostaza de a sta spasit si a-ti cere scuze pentru boacanele facute. Insa chiar este cazul sa iti ceri iertare atat de des sau ai ajuns sa te complaci in astfel de situatii si sa reciti scuzele ca pe o poezie, fara sa le simti? Incearca sa iti dai seama daca nu cumva un astfel de comportament poate deveni ceea ce te defineste in ochii celorlalti, inclusiv in relatia de cuplu.

Cand iti ceri scuze?

Incearca sa iti dai seama care sunt motivele pentru care iti ceri scuze si identifica tiparul pe care il urmezi. Daca esti cel care mereu greseste sau considera ca a gresit, atunci sigur repeti aceleasi greseli, poate chiar fara sa iti dai seama.

Este vorba de faptul ca nu te poti dezobisnui de un obicei prost si in loc sa modifici ceva in comportamentul tau, preferi sa iti ceri iertare dupa sau esti atat de tensionat in relatia cu partenerul incat simti nevoia de a te asigura ca nu este suparat pe tine la oric pas?

Realizeaza care sunt cerintele tale

Cand iti ceri scuze, ii ceri partenerului sa uite ce ai facut, sa fie intelegator si sa se comporte ca si cum incidentul nu v-a afectat relatia. Insa in functie de greseala care trebuie reparata, uneori iertarea poate insemna un efort emotional destul de mare, de aceea trebuie sa fii constient ca a formula o parere de rau nu inseamna ca este suficient pentru a indrepta lucrurile si nici sa ai pretentia ca totul sa fie ok doar pentru ca ai recunoscut faptul ca ai gresit.

Evita sa iti ceri scuze pntru lucururi neinsemnate

Femeile sunt cele care au tendinta de a face pace mai repede, de aceea de multe ori isi cer scuze pentru a evita un conflict. Insa daca ajungi sa iti asumi responsabilitatea pentru lucruri care nu au avut loc din vina ta, poti crea impresia ca de fiecare data cand ceva merge prost, tu esti cea care a gresit pe undeva.

Uneori este bine sa te abtii, mai ales in cazul disputelor in care este vorba de opinii diferite, de o ciocnire a personalitatilor si nu de o greseala propriu-zisa. Lasa-l si pe celalalt sa isi ceara scuze; asa veti avea o relatie mai echilibrata. Ai putea crede ca partenerul nu ar fi niciodata cel care sa faca primul pas spre impacare, dar acest lucru este cauzat si de faptul ca tu te grabesti mereu sa il faci si e posibil sa il fi obisnuit asa.

Incearca modalitati diferite de a-ti cere scuze

Cuvitele "Iarta-ma" pot sa isi piarda semnificatia atunci cand sunt spuse prea des. Incearca sa formulezi ceva de genul "Am gresit" sau "Ce pot face pentru a indrepta lucrurile?". Uneori, a arata ca iti pare rau intr-un mod non-verbal poate fi la fel de eficient, mai ales daca este vorba de ceva marunt.

Daca stii ca iubita ta este topita dupa gogosi de exemplu, in loc sa iti ceri scuze ca ai uitat sa faci ce te rugase, poti sa repari greseala, dar si sa ii aduci apoi ceva bun. Nu este nevoie ca mereu sa spui ceva pentru a indrepta lucrurile, faptele sunt la fel de relevante.

Urmareste si a1.ro

Foto: picasaweb.google.com

În articolul

Cum sa nu-ti mai ceri iertare partenerului de viata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x