Cum sa ramai prietena cu fostul iubit

Publicat pe 10.05.2013 la 17:17 Actualizat pe 10.05.2013 la 17:58

Aveti un trecut impreuna, v-ati facut planuri de nunta, poate, dar totul s-a destramat inainte de a deveni soti. S-a transformat din barbatul vietii tale in fostul iubit, cel dupa care inca suspini dar pe care nu il poti si nici nu vrei sa il recuperezi. Pentru ca a insemnat mult in viata ta si a fost singura ta iubire adevarata (pana acum), invata sa fii civilizata in apropierea lui, mai mult, incearca sa ii fii prietena.

1. Accepta-ti durerea

Negarea nu este niciodata buna. Pentru a putea trece peste el, trebuie sa accepti mai intai ce s-a intamplat si faptul ca va trece un timp pana nu vei mai simti durere la vederea lui. Scrie intr-un jurnal ce a insemnat pentru tine pierderea lui - asta te va ajuta sa intelegi ce a insemnat despartirea voastra.

2. Ai grija cum iti exprimi furia

Cele mai comune sentimente care te insearca dupa o despartire sunt furia, amaraciunea si ura. Este normal sa fii furioasa dar ai grija cum te exteriorezi. Certurile frecvente cu el nu vor face decat sa ii dea importanta in continuare si sa te implice intr-o relatie hibrid din care nu ar trebui sa mai faci parte. Incearca sa tragi aer in piept inainte de a-i raspunde si evalueaza obiectiv situatia.

3. Comunica

La inceput, pare imposibil sa ramai prietena cu fostul tau, cand inca te simti tradata si ranita. Fa pasi mici. Incepe cu un salut si comunica strict cat este nevoie despre lucrurile pe care nu ati apucat sa le puneti la punct: chiria pe apartamentul la care vreti sa renuntati, animalul vostru de companie etc. Comunicarea devine si mai importanta atunci cand va uneste un copil, nu uita.

4. Incearca sa dai dovada de compasiune

Daca amandoi ati luat decizia de a va desparti, nu te indoi ca si el sufera la fel de mult ca tine. Pentru a incepe o prietenie, trebuie sa reusesti sa te pui in locul lui si sa simti compasiune fata de cel care ti-a fost partner atata timp. Adu-ti aminte de sufletul lui nobil, gesturile frumoase pe care le-a facut pentru tine si nu in ultimul rand, de ce este o persoana cu care ti-ar placea sa ramai prietena.

5. Incearca sa il vezi ca tata, nu ca fost iubit

Daca in timpul logodnei voastre ati avut si un copil, atunci trebuie sa ai grija de modul in care te comporti in fata celui mic. In acelasi timp nu ar strica sa fii mai atenta la felul in care el se comporta cu tatal sau. Vei vedea ca micutul vostru poate sa vada in el tandretea, protectia si iubirea in fata careia tu, in rolul de femeie ranita, esti oarba. Odata ce vei descoperi ca nu este un monstru, iti va fi mai usor sa il tratezi ca pe un prieten.

6. Asculta, nu contrazice

Primul tau instinct este sa il contrazici - de fiecare data cand iti vorbeste. Fa invers; asculta cu atentie, asteapta sa termine ce are de spus si apoi spune-ti parerea, dupa ce ai judecat bine ce ti-a spus. Data viitoare, el va face acelasi lucru pentru tine si va fi mai usor sa va puneti de acord.

7. Stabileste-ti propriile limite

Nu confunda amicitia cu iubirea reprimata. Stabileste-ti anumite limite astfel incat sa nu cazi in ghearele unei iluzii. El nu te mai iubeste si nici tu. Nu mai ai dreptul sa afli pe ce isi cheltuieste banii si unde isi petrece timpul sau cu cine. Incearca sa comunici cu el mai mult prin mail si SMS si evita discutiile la telefon, unde se divagheaza usor de la subiect.

foto: advicetogetmyexback.com

În articolul

Cum sa ramai prietena cu fostul iubit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x