Fa din camera copilului tau un loc ideal pentru joaca

Publicat pe 17.09.2010 la 12:47 Actualizat pe 17.09.2010 la 13:29

Camera unui copil nu trebuie sa fie doar colorata si ticsita de jucarii, dar si sa ii ofere posibilitatea de a o recrea de cate ori doreste. In felul acesta, el isi va putea folosi imaginatia si pofta de joaca pentru a realiza lucruri care sa ii ofere satisfactie si placere.

1. Pictarea peretilor

A lasa copilul sa scrie cu markerul pe peretii albi, imaculati, nu este o idee care ar incanta parintii. Cu toate acestea, a-i picta impreuna cu el dupa placul inimii, a-i umple camera cu personaje de poveste este ceva care ar putea face placere copiilor si adultilor deopotriva. Nu inseamna ca cel mic ar fi lasat liber sa faca ceva si sa distruga orice prinde in cale in incercarea de a-si exersa talentul, insa camera sa ar putea fi spatiul in care sa fie lasat sa se manifeste mai liber. Pe un perete lavabil pot fi realizate picturi care s-ar sterge la spalare, dar in cazul in care are aptitudini pentru desen, el poate realiza lucruri frumoase care sa ii confere incredere in sine. Culorile care pot fi vazute in intuneric sunt si ele o optiune distractiva, iar pe timpul noptii camera sa s-ar putea transforma intr-un cer instelat.

2. Colectii de tot felul

Copiilor le place sa colectioneze lucruri: figurine, capace, oua cu surprize sau stickere. De aceea este bine sa ii oferi o camera cu multe rafturi accesibile si cutii colorate de marimi diferite in care sa poata pastra lucrurile pe care le aduna. Organizarea nu inseamna insa strictete. In cazul desenelor sale, ale fotografiilor sau cartilor postale de exemplu, ele nu trebuie sa fie neaparat depozitate in cutii sau inramate. Poti atarna o sfoara de-a lungul unui perete sau in dreptul geamului, unde sa le poate prinde cu mici carlige colorate.

3. Lumini multiple

In schimbul unei singure surse principale de iluminat, alege una cu un nivel de intensitate ajustabil, dar si mai multe lampi colorate, amuzante, plasate prin diverse locuri ale camerei. Cele care au si o melodie linistitoare inainte de culcare, sau care proiecteaza imagini pe pereti. Aceste surse de lumina mai slabe vor diviza camera in mai multe spatii, lasand posibilitatea de a transforma un colt de camera intr-un loc special.

4. Spatiu suficient

Daca veti opta pentru un mobilier de mici dimensiuni si nu foarte inailt pentru a-l ajuta pe copil sa ajunga cu usurinta la rafturi, veti constata ca la un moment dat camera ar putea deveni aglomerata din cauza numeroaselor jucarii, carti, caiete, culori si alte obiecte. De aceea este bine ca spatiul dedicat celui mic sa fie destul de mare daca este posibil, astfel incat camera sa ii poata oferi libertate de miscare pentru a putea dansa sau a realiza drumuri imaginare pe covor cu masinile sale de jucarie sau pentru a instala un cort si a dormi in el cu o lanterna, imaginandu-si ca este la munte.

5. Lucruri alese impreuna

Cat copilul este foarte mic, bineinteles ca veti alege pentru el anumite lucruri care ii sunt necesare. Dar cand creste si il veti muta intr-un pat mai mare de exemplu, veti schimba mobilierul sau veti picta peretii, este indicat sa il incurajati sa aleaga ce ii place pentru camera lui, atata timp cat se incadreaza in buget. Sau poate veti opta sa reconditinati mobila veche si sa ii conferiti un alt aspect, pictand-o. Ar putea sa ii ofere o nota personala alegand culoarea vopselei sau desenand pe ea mici figurine.

foto: homedecoration.net

În articolul

Fa din camera copilului tau un loc ideal pentru joaca

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x