Idei de comunicare intre mama si fat

Publicat pe 25.08.2010 la 15:34 Actualizat pe 25.08.2010 la 16:26

Uterul este prima lume pe care bebelusul o cunoaste si modul in care el o percepe ii va forma si asteptarile fata de viata de dupa nastere.

Asta inseamna ca perioada prenatala este una esentiala in stabilirea structurii de baza a creierului si construirea fundamentului viitorului lui potential.

Cand o mama comunica in mod inconstient cu bebelusul ei inainte ca acesta sa se fi nascut, ea nu face decat sa-i creeze un mediu care va avea o influenta pozitiva asupra lui dupa nastere.

Specialistii au demonstrat ca anumiti stimuli externi, precum muzica clasica sau lumina le creeaza placere bebelusilor. Dar felul in care mama il percepe si interactioneaza cu el ii influenteaza si mai mult viitoarea personalitate.

Idei de comunicare

Dar cum sa comunici si sa-ti stimulezi bebelusul nenascut?

Specialistii americani ofera cateva sfaturi:

- Cea mai simpla modalitate este aceea de a vorbi cu copilul nenascut de cand afli ca esti insarcinata. Trateaza-l permanent ca pe o fiinta care are constiinta. In acest fel, bebelusul se va obisnui sa-ti recunoasca vocea si, in acelasi timp, il ajuti sa recunoasca structura limbii pe care o vorbesti.

- Gandeste-te des la el cu multa dragoste si la momentul in care il vei tine in brate pentru prima data, chiar daca nu este inca nascut. Ceea ce nu stii este ca fatul iti va simti gandurile dragastoase.

- Foloseste-ti experientele din perioada in care esti insarcinata, ca sa iti pregatesti bebelusul pentru intrarea intr-o noua lume. E vorba de lucrurile pe care le faci in mod obisnuit, dar si de evenimentele mai deosebite pe care le traiesti. Vorbeste cu bebelusul tau mereu si spune-i ce faci si de ce faci, zilnic. Tine cont ca bebelusul tau nu are absolut nicio notiune despre aceasta lume, asa ca pentru el totul este nou si interesant. Astfel ii vei comunica despre stilul tau de viata si care este mediul pe care il va gasi dupa ce se va naste.

- Toate femeile insarcinate isi ating mereu pantecul, cel mai adesea in mod inconstient. Asta deoarece femeile insarcinate stiu, fara sa-si dea seama, ca aceasta este una dintre cele mai simple modalitati de a comunica cu bebelusul. De aceea este foarte bine sa-ti mangai cat mai des copilul nenascut.

- In perioada celor noua luni de sarcina, trebuie sa tii stresul sub control, pentru ca acesta are un impact negativ puternic asupra dezvoltarii fatului. Trebuie sa-i creezi un mediu stabil, linistit si lipsit de conflicte, pentru a se putea dezvolta normal.

Citeste si RevistaFelicia

Foto: www.maxim-energy.com

În articolul

Idei de comunicare intre mama si fat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x