Impreuna, dar separati...in pat

Publicat pe 03.08.2010 la 14:13

In ultimii ani, oamenii fac din ce in ce mai mult o prioritate din somnul lor. Daca le este in vreun fel intrerupt sau deranjat de partenerii lor, depinde de fiecare in parte ce si cat este dispus sa suporte.

Copiii reprezinta si ei o amenintare in sensul ca cei mici ajung sa acapareze patul conjugal si sa doarma frecvent impreuna cu parintii lor. De asemenea, exista un anumit procent de persoane care lasa animalele de casa in pat cu ei.

Tehnologia a patruns si ea destul de mult in vietile noastre si nu ne referim la eterna discutie despre a avea sau nu televizor in camera, ci la obiceiul persoanelor care parca nu pot trai fara internet si care isi verifica mailul, conturile de facebook si twitter de cateva ori dupa ce se stinge lumina si apoi din nou, imediat ce se trezesc dimineata.

Cu atata agitatie in zona, nici nu e de mirare ca patul devine un loc atat de neimbietor. De la copii care plang, la celulare care suna, facturi neplatite prin sertare, sticlute mari si mici de cosmetice, dormitorul a ajuns sa fie mai aglomerat decat bucataria.

Totul ar putea fi doar un simptom al faptului ca viata moderna a reusit sa iasa din tiparele institutiilor in care se desfasura, insa e mai mult decat atat, pentru ca dormitorul este de cele mai multe ori locul in care cuplurile petrec cel mai mult timp impreuna. In contextul in care deja partenerii de viata nu mai mananca impreuna, nu fac sport sau alte activitati impreuna, a dormi impreuna poate fi ultimul lucru care tine doua vieti separate, unite.

Cu toate acestea, dormitul in acelasi pat este benefic sanatatii, creste sentimentul sigurantei si reprezinta un pas simplu, dar eficient in dobandirea unei vieti sexuale mai active, deoarece ai mai usor si mai convenabil acces la partener.

Daca nu mai dormiti impreuna, este important sa stiti motivul care a dus la acest lucru. Sunt cazuri in care unul dintre parteneri are un somn atat de agitat, incat celuilalt ii este aproape imposibil sa se odihneasca langa el. Dar daca partenerul prefera din ce in ce mai mult sa adoarma pe canapea sau in alta camera pentru ca mai are de vazut un film, de scris ceva la calculator sau de citit o carte si motiveaza ca ii este mai comod sa adoarma acolo, decat sa vina in patul conjuga, poate fi un semn ca altceva se petrece.

Cand relatia se raceste si partenerii nu mai comunica foarte bine, este posibil ca unul dintre ei sa caute refugiu in altceva si sa se indeparteze si fizic de persoana iubita. De aceea, este ceva ce trebuie discutat deschis pentru a rezolva impreuna aceasta problema. Daca sunteti amandoi de acord asupra acestui aspect, dormitul separat poate fi chiar benefic, dar daca unul dintre parteneri simte ca ceva nu este in regula, nu va face altceva decat sa acumuleze nesiguranta si frustrari.

Indiferent daca decizia este de a fi impreuna in timpul somnului, sau de a dormi separat, cel mai important este ca ambele persoane sa aiba aceeasi parere asupra acestui aspect si sa nu existe neintelegeri.

Vezi si Antena 1

sursa foto: creativepro.com

În articolul

Impreuna, dar separati...in pat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x