Inotul ajuta la dezvoltarea bebelusului
Publicat pe 04.04.2011 la 16:11 Actualizat pe 04.04.2011 la 16:18
Baby Spa este un concept de educatie timpurie ce se adreseaza copilului de pana la 3 ani, ajutandu-l sa evolueze din punct de vedere fizic, emotional si intelectual prin intermediul exercitiilor fizice in apa.
Inotul timpuriu creste increderea de sine si independenta copilului, apa fiind un mediu protector si stimulant pentru cei mici, datorita reducerii gravitatiei. Stimularea si miscarea sunt nevoile esentiale ale bebelusului de care tine cont educatia timpurie.
Este o activitate distractiva, care il ajuta sa dezvolte o musculatura puternica si o sanatate de fier. Programul se adreseaza copiilor de la o luna de viata pana la 3 ani, dar nou-nascutii de pana la 4-6 luni nu au acces in piscina. Ei primesc in cadrul unei sedinte masaj, gimnastica si stimulare intr-o cada, fiind partea premergatoare activitatii din piscina.
Incepand cu varsta de 4 luni, vor participa la activitatile acvatice desfasurate in piscina sub indrumarea personalului specializat de la Baby Spa. Parintii pot participa activ la aceste sedinte, asigurand suportul emotional de care au nevoie cei mici pentru a se simti in siguranta.
Beneficiile activitatii acvatice
Mediul acvatic asigura continuitatea dezvoltarii intrauterine, prin autonomia deplasarilor, iar copiii isi insusesc mai usor si mai repede mersul voluntar.
In mediul acvatic, nou-nascutii manifesta reflexul de a inota si sunt capabili sa pluteasca, iar experienta lor este una senzoriala.
Masajul este benefic sistemului digestiv, mai ales cand copilul are colici. Asociat cu exercitiile fizice in apa, masajul fortifica musculatura.
Inotul timpuriu creste imunitatea si sustine buna functionare a aparatului cardio-respirator.
Copilul va fi capabil sa-si tina capul drept, isi va controla mai bine miscarile si va avea un tonus mai bun, atat fizic, cat si psihic.
Tehnicile aplicate il vor determina sa devina participant activ la lectiile acvatice din piscina.
Educatia acvatica stimuleaza dezvoltarea inteligentei si a capacitatii de concentrare, precum si abilitatile de perceptie ale copilului.
Programele de educatie acvatica pentru copiii mici sunt menite sa-i ajute, pe ei si pe parintii lor, sa se familiarizeze si sa capete incredere in apa. Participarea la o serie de activitatiaacvatice sigure si placute contribuie la dezvoltarea deprinderilor de bazaaale inotului si ale celor de sigurantatin mediul acvatic, prin joc, explorare si incurajare.
Citeste si revista Felicia!
Foto: babywatergarden.com