Inteligenta bebelusului, influentata inca din pantece

Publicat pe 03.10.2010 la 18:07 Actualizat pe 03.10.2010 la 18:33

Cauti metode prin care sa stimulezi dezvoltarea creierului celui mic? Probabil ai auzit deja ca este bine sa asculti inca din timpul sarcinii cd-uri cu Mozart sau sa ii cumperi mai apoi jucarii educative. Insa sunt alte lucruri, mai la indemana, mai practice si despre care s-a demonstrat stiintific ca functioneaza.

1. Fii sanatoasa

Primul pas pe care il poti face in privinta bebelusului tau incepe cu ingrijirea prenatala. Femeile nu ar trebui sa ia dar acid folic atunci cand incearca sa ramana insarcinate, dar si in timpul sarcinii si al alaptarii. Vitamina B ajuta la dezvoltarea tubul neurnal, care mai apoi devine creierul copilului si coloana vertebrala care incep sa se dezvolte in primele opt saptamani de sarcina.

Vitaminele prenatale care contin acid folic si alti nutrienti importanti, cum ar fi calciul si fierul trebuie sa fie luate cu atentie, de aceea femeile nu trebuie sa presupuna ca luand cateva vitamine in plus asigura aportul necesar pentru o sarcina sanatoasa. O ingrijire ca la carte presupune vizite regulate la obstetrician cat mai devreme cu putinta, la fel ca mentinerea unei diete sanatoase, evitarea fumatului si a consumului de alcool.

2. Alaptarea

Desi exista numeroase formule pentru copii destul de apropiate de compozitia laptelui matern, alaptarea este totusi cea mai buna solutie: imbunatateste sanatatea fizica si sistemul imunitar si accelereaza dezvoltarea anumitor parti ale creierului. In afara de faptul ca le ofera bebelusilor toti nutrientii de care au nevoie pentru intreaga zi, alaptarea contribuie la dezvoltarea musculaturii fetei si a vorbirii.

Totodata, se pare ca bebelusii care sunt alaptati sunt mai putin predispusi sa dezvolte infectii respiratorii si alergii. La fel de important, alaptarea ofera timpul necesar crearii unei legaturi puternice intre mama si copil, permitandu-le sa se atinga, sa comunice si sa se bucure pur si simplu, unul de prezenta celuilalt.

3. Vorbeste-i inca inainte ca el sa se nasca

Unele cercetari arata ca bebelusii isi amintesc si recunosc vocile celor care le vorbesc inca de cand sunt in pantec. De aceea li se sugereaza parintilor sa le vorbeasca celor mici inca din perioada in care sunt inca in burta si sa continue sa aiba o stransa comunicare pe toata perioada copilariei si nu numai.

foto: ecoblog.co.za

În articolul

Inteligenta bebelusului, influentata inca din pantece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
as.ro
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Un studiu a evaluat efectele administrării lor în organism
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x