Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le puna (partea a II-a)

Publicat pe 18.07.2011 la 12:36 Actualizat pe 18.07.2011 la 12:51

Exista numeroase aspecte legate de sarcina despre care femeile ar vrea sa stie mai multe lucruri, insa le este teama sau rusine sa isi intrebe doctorul. Printre cele mai comune subiecte se afla cele despre anumite functii ale corpului si sex. Din anumite motive, aceste lucruri pot parea destul de penibile si desi medicul a auzit probabil tot felul de intrebari, tot nu esti dispusa sa ii ceri si tu raspunsuri.

Este normal sa ai incontinenta urinara in timpul sarcinii?

Cele mai multe persoane stiu ca femeile insarcinate merg mai des la baie. In aceasta perioada, femeile au o productie mai mare de sange iar greutatea copilului apasa pe vezica, ceea ce le face sa urineze mult mai des. Cu toate acesrea, femeile pot fi surprinse de aceste probleme ale incontinentei urinare. Stranutul sau tusea adauga mai multa presiune asupra vezicii si pot avea loc scurgeri de urina.

Desi este o situatie penibila, din fericire se rezolva dupa nasterea copilului. Exercitiile Kegel te pot ajuta, insa trebuie facute din timp. Este recomandata evitarea cafelei, a bauturilot acidulate si a alimentelor care produc constipatie. Constipatia poate creste presiunea asupra vezicii urinare. Daca totusi esti ingrijorata de aceste scurgeri, poti vorbi cu medicul. Poate fi dificil sa iti dai seama daca sunt scurgeri ce au legatura cu lichidul amniotic sau scurgeri urinare.

Mirosul vaginal s-a schimbat. Este normal?

Unele femei observa ca au un miros mult mai sensibil in perioada sarcinii, insa daca propriul corp miroase diferit si mult mai puternic, poate fi din alte motive ce nu tin de simturi mai ascutite.

In timpul sarcinii, nivelul de estrogen creste si poate duce la o secretie crescuta de lichid cervical. Scurgerile pot fi albe, laptoase si sunt perfect normale. Daca insa au o culoare galbuie sau verzuie iar mirosul este unul neplacut, poate fi vorba de o infectie. Trebuie mers la un consult medical, in special daca zona este rosie si ustura.

Am scurgeri ale sanilor. Ce inseamna?

In cel de-al treilea trimestru, unele femei vor observa ca incep sa aiba scurgeri de colostru din sani. Colostrul este un lichid galbui, produs de catre femei inainte de a incepe alaptarea propriu-zisa. Multe femei nu produc colostru pana cand nu se naste copilul, insa la unele el apare inca din cel de-al treilea trimestru de sarcina.

Acest lucru se intampla datorita schimarilor hormonale la care este supus corpul si prin care este pregatit pentru alaptare. Nu este un semn de alarma sau un simptom al nasterii si gravida nu are de ce sa se ingrijoreze ca va naste prematur.

Foto: fiscalfizzle.com

Citeste si partea 1!

În articolul

Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le puna (partea a II-a)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x