Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le puna (partea a III-a)

Publicat pe 19.07.2011 la 18:05 Actualizat pe 19.07.2011 la 18:09

Exista numeroase aspecte legate de sarcina despre care femeile ar vrea sa stie mai multe lucruri, insa le este teama sau rusine sa isi intrebe doctorul. Printre cele mai comune subiecte se afla cele despre anumite functii ale corpului si sex. Din anumite motive, aceste lucruri pot parea destul de penibile si desi medicul a auzit probabil tot felul de intrebari, tot nu esti dispusa sa ii ceri si tu raspunsuri.

Ce pot sa fac in privinta gazelor din timpul sarcinii?


Desi nu este o situatie placuta, femeile au destul de des probleme cu eliminarea de gaze in timpul sarcinii. Acest lucru este legat de faptul ca nivelul de progesteron din organism creste, el ajutand la mentinerea unei sarcini sanatoase, dar si incetinind sistemul digestiv. Pe masura ce creste copilul, cresc si problemele de acest fel.


Cel mic ocupa din ce in ce mai mult loc si este plasat in preajma tractului digestiv, ceea ce duce la arsuri, constipatie, gaze si alte probleme digestive. Ce poti face pe langa faptul ca iti ceri scuze? Incearca sa eviti anumite alimente care produc gaze, cum ar fi broccoli, fasole, varza sau branza. Bea multa apa, fa sport si mananca portii mici si dese.


Mancarimi vaginale. Sunt normale?


Mancarimile vaginale pot fi semnul unei infectii, dar pot reprezenta si un aspect normal pe perioada sarcinii, din cauza schimbarii de PH. Daca in urma unei consultatii afli ca esti perfect sanatoasa, poti incerca o pasta din bicarbonat (apa amestecata cu bicarbonat) pentru a calma mancarimile. Compresa poate fi calduta sau rece. De asemenea, o buna igiena ar trebui sa te preocupe, insa nu face dusuri vaginale.


Ce pot face in privinta constipatiei?


Constipatia, ca si gazele, balonarea sau alte probleme digestive este un lucru foarte comun in timpul sarcinii. Acest lucru tine in parte de progesteronul hormonal ce incetineste sistemul digestiv, dar poate fi si ca un efect advers al vitaminelor prenatale.


Daca realizezi ca vitaminele tale prenatale sunt cele care te constipa, discuta cu doctorul tau despre prescrierea de vitamine prenatale care contin ingrediente care sa te ajute la eliminarea scaunelor. Alte lucruri pe care le poti face este sa mananci alimente bogate in fibre, sa bei multe lichide si sa faci miscare. Exercitiile te pot ajuta sa iti pui sistemul digestiv in miscare.


Citeste si partea I si partea II!

Foto: bonjourbaby.com.au

În articolul

Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le puna (partea a III-a)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x