Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le spuna

Publicat pe 13.07.2011 la 13:57 Actualizat pe 13.07.2011 la 14:00

Exista numeroase aspecte legate de sarcina despre care femeile ar vrea sa stie mai multe lucruri, insa le este teama sau rusine sa isi intrebe doctorul. Printre cele mai comune subiecte se afla cele despre anumite functii ale corpului si sex. Din anumite motive, aceste lucruri pot parea destul de penibile si desi medicul a auzit probabil tot felul de intrebari, tot nu esti dispusa sa ii ceri si tu raspunsuri.

A fost insa alcatuit un top al catorva intrebari carora femeile insarcinate ar vrea sa le stie raspunsul.

Am hemoroizi. Ce pot face?

Hemoroizii sunt destul de comuni pe timpul sarcinii. Desi multe femei stiu acest lucru, unora le este rusine sa il discute cu medicul. Ei sunt cauzati in general de faptul ca fatul apasa asupra venelor din zona rectului. Vasele de sange se umfla, rezultand in umflaturi dureroase sau doar iritante fie inauntru, fie inafara rectului.

Pot aparea in orice moment in timpul sarcinii, iar uneori in timpul nasterii, atunci cand are loc natural. Cel mai important este sa pastrezi locul cat mai curat, sa pui comprese reci si sa folosesti crème ajutatoare. Daca ai un hemoroid dureros, cel mai bine este sa vorbesti cu medicul sa iti prescrie supozitoare si o crema speciala.

Cum ramane cu sexul?

Exista numeroase intrebari legate de sexul in timpul sarcinii. Se poate folosi vibratorul sau alte jucarii sexuale? Cum ramane cu sexul oral sau anal? Este normal sa simti contractii dupa sex? Ce se intampla daca libidoul meu este mai ridicat sau mai scazut decat de obicei?

In principiu, nu exista niciun motiv pentru care cuplurile nu au voie sa faca sex in timpul sarcinii, atata timp cat medicul nu le spune in mod cert ca nu este ok. In cazul in care exista riscul unei nasteri premature, ai putea fi sfatuita sa eviti sexul si sa ajungi la orgasm pur si simplu in timpul sarcinii. Daca insa totul decurge bine, cele mai multe practici sexuale pot fi continuate, cu mare atentie la igiena in special.

Nasterea si treaba mare. Chiar se intampla?

Probabil ca alte femei care au deja copii te-au atentionat in legatura cu acest lucru si desi este rusinos pentru tine, nu e ceva neobisnuit pentru doctori si asistente. Cand te vei afla in momentul nasterii si va trebui sa impingi, vor lucra aceeasi muschi care te ajuta sa elimini materiile fecale.

De aceea este posibil sa elimini mai mult decat ti-ai dori. Nu este nimic de care sa te rusinezi, insa daca vrei sa eviti pe cat posibil acest lucru, cel mai bine este sa urmezi un regim. Consuma o dieta bogata in fibre si bea multe lichide, in special in ultimele saptamani de sarcina. Daca esti constipata in ultimele zile de sarcina, incearca sa bei un pahar de suc de prune si fa putina gimnastica usoara pentru a-ti ajuta organismul.

Citeste si a1.ro!

Foto: thinkbaby.co.uk

În articolul

Intrebari pe care femeile insarcinate nu indraznesc sa le spuna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x