Joaca - distractie pentru copii, relaxare pentru cei mari

Publicat pe 17.12.2010 la 19:07 Actualizat pe 17.12.2010 la 22:34

Joaca nu este doar o modalitate placuta prin care copiii invata lucruri noi, socializeaza si comunica, dar este foarte benefica si pentru parintii care iau parte la astfel de activitati alaturi de copiii lor.

Adultii au ocazia de a-si retrai propria copilarie, iar modul in care isi educa pruncii este de multe ori o repetare inconstienta a modelului pe care l-au invatat de la parintii lor. Sunt cazuri in care rememorarea unor astfel de episoade poate fi dureroasa, deoarece amintirile care sunt aduse in prim plan pot fi neplacute.

Insa daca sunt constiente de greselile pe care le-au facut parintii lor si sunt determinati sa le ofere o altfel de copilarie propriilor copii, cele mai multe persoane pot sa isi creeze un nou stil de educatie, independent de cel care le-a fost impuns cand erau mici.

Jocurile in care se pot implica alaturi de copiii lor de cate ori le permite timpul sunt benefice in stabilirea unei bune comunicari in familie si a unei puternice relatii afective. Parintii nu mai sunt doar cei care ii ocrotesc, hranesc si impun reguli celor mici, dar sunt si prieteni, copii mai mari care stiu ce inseamna bucuria jocului.

Copiii au astfel ocazia de a-si cunoaste parintii in mai multe ipostaze si a simti ca se pot intelege foarte bine, indiferent de diferenta de varsta. Pentru cei mari, a intra pentru cateva minute intr-un univers zglobiu si lipsit de griji poate reprezenta cea mai buna terapie anti-stres.

Momentele in care problemele cotidiente si alte responsabilitati sunt lasate pe un plan secund sunt cele care ne pot ajuta sa ne incarcam bateriile dupa o zi grea de munca. In momentul in care intram in lumea copiilor, prioritare sunt buna-dispozitie si creativitatea si ne este amintit faptul ca viata este frumoasa, ca poate fi traita din momente simple.

Foto: absolutecleaninga-z.com

În articolul

Joaca - distractie pentru copii, relaxare pentru cei mari

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x