Nunta - un pas pe care il facem pentru noi sau pentru ceilalti?

Publicat pe 17.09.2010 la 13:03 Actualizat pe 17.09.2010 la 14:53

Casatoria este un pas ce tine atat de mult de acceptul social, incat a devenit mai mult un standard, decat ceva intim ce se petrece intre doua persoane care se iubesc. De altfel, mai multe casatorii decat am putea crede au loc nu dintr-o mare dragoste ci din afectiune si prietenie, interes si chiar comoditate sau teama de singuratate.

Nunta in sine capata si ea proportii din ce in ce mai mari. Daca in basme se vorbea de petrecerea aceea imparateasca de trei zile si trei nopti, in care bogatia, frumusetea si voia buna aveau sa fie garantia unei vieti fericite, acum risipa devine ceva firesc in cazul multor nunti, iar viata de dupa inseamna si datorii platite cu greu. De la rochii de mireasa extravagante, inele cu diamant, flori, decoruri si tot mai multe detalii care incarca nota de plata, petrecerea aceasta a iubirii este nu doar o manifestare a sentimentelor dintre doi oamenii si a impartirii fericirii cu cei dragi, ci un adevarat spectacol pregatit minutios, mai mult pentru a-i incanta pe ceilalti si a demonstra ceva.

Un eveniment si cateva zeci de invitati

In cultura romaneasca mai ales, exista un simt critic destul de dezvoltat in privinta acestor aspecte. Nuntile presupun invitati foarte multi uneori, fiind chemati vecini de bloc mai mult sau mai putin apropiati, prieteni de-ai parintilor pe care mirii poate nici nu ii cunosc, invitati de-ai nasilor sau diferite obligatii. Iar la terminarea nuntii, nu de putine ori se creeaza discutii legate de meniu, muzica, asezarea la masa, banii cheltuiti si cei obtinuti, lucruri care strica totusi din farmecul acestei uniuni care ar trebui sa fie doar motiv de bucurie, nu si de carcoteala.

In dorinta de a multumi invitatii si de a arata de ce sunt in stare si cat sunt dispusi sa cheltuiasca, mirii nu trebuie sa uite ca nunta este in special ceva ce fac pentru ei si cei la care tin si nu trebuie sa cedeze la cele mai absurde presiuni impuse de articolele pentru mirese care dicteaza ce "trebuie" sa cumperi neaparat si sa ai. Totodata, ei se pot implica mai mult in organizare, lasand mai putine lucruri la dispozitia unei firme care se ocupa cu asa ceva. Daca nu au foarte mare incredere si siguranta ca serviciile lor isi merita toti banii, cu putin timp liber si ajutor din partea unor prieteni ar putea chiar ei sa se ocupe de decorarea salii intr-un mod chiar mai personal. Folosindu-se de putina fantezie, ar putea realiza altceva decat ceea ce se ofera drept standard.

S-ar putea crede ca a te implica in propria nunta poate reprezenta motiv de stres si este valida intrebarea "de ce sa imi bat capul cu toate?", insa la fel de adevarat este faptul ca o firma specializata in organizarea de nunti nu va ghici gandurile celor care apeleaza la ea. Va fi nevoie de cateva intalniri, telefoane, iar intr-un final, tot mirii vor trebui sa se decida asupra a ceea vor sau nu sa aiba la nunta, sa cantareasca bine toate optiunile. Iar in privinta sumei de care dispun, este indicat sa se tina seama si de faptul ca nunta este un eveniment care are loc intr-adevar numai o data (sau cel putin asa isi doresc cei mai multi) insa ca ce conteaza si mai mult este viata in doi care urmeaza dupa, viata care nu este prezentata niciodata in basme, nunta fiind de fapt finalul fericit.

foto: oahuwedding.com

În articolul

Nunta - un pas pe care il facem pentru noi sau pentru ceilalti?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x