O legatura mai buna cu cel mic poate incepe inaintea nasterii

Publicat pe 18.07.2011 la 13:12

Timp de secole, viitorii parinti trebuiau sa astepte pana in momentul nasterii pentru a afla care este sexul copilului lor. Bineinteles ca existau diverse mituri si superstitii despre cum poate fi aflat sexul celui mic.

Insa datorita miracolelor de care este capabila tehnologia moderna, mamicile si taticii pot afla care este sexul puiului lor inainte ca acesta sa se nasca. Acest lucru este posibil incepend cu cea de-a 18-a si a 26-a luna de sarcina, dar uneori poate fi aflat si la 12 sau 13 saptamani.

A afla sexului copilului prin ultrasunete

Ultrasunetele nu iti arata doar daca cel mic este baietel sau fetita. In principiu, procedura a fost dezvoltata pentru a afla daca sarcina decurge bine si fatul se dezvolta in mod normal. In timpul acestei proceduri, tehnicianul plimba pe stomacul femeii un instrument care trimite campuri de inalta frecventa prin uter. In functie de varsta si pozitia fatului, tehnicianul ar trebui sa vada cu acuratete sexul copilului.

Acest lucru se bazeaza pe cunostintele sale in recunoasterea organelor genitale. Inainte de 18 saptamani de sarcina, atat organele sexuale feminine, cat si cele masculine pot parea asemanatoare. Nu exista indicii foarte precise, de aceea uneori primul rezultat poate fi interpretat gresit. Daca nu vrei sa stii sexul copilului, poti totusi privi imaginea ultrasunet, pentru ca nu ai cum sa iti dai seama singura de sexul copilului. Tehnicianul este un specialist si stie sa recunoasca astfel de lucruri, insa tu nu vei vedea cu ochiul liber diferenta.

Este o procedura indicata?

A afla sexul copilului prin ultrasunete este o procedura sigura si lipsita de riscuri, multi parinti fiind de altfel curiosi sa afle sexul celui mic inainte de nasterea acestuia. In acest fel, ei pot sa ii aleaga un nume, sa ii cumpere lucruri, sa ii decoreze camera.

Unele persoane simt ca astfel pot avea chiar o legatura mai puternica cu cel mic pentru ca se obisnuiesc din timp cu faptul ca va fi fetita sau baietel si i se adreseaza altfel. Pe de alta parte, exista cupluri care vor sa astepte si sa nu afle care este sexul copilului pana in momentul nasterii. Suspansul poate face totul mai palpitant si surpriza este mai mare la nastere. Camera copilului poate fi decorata in culori neutre si parintii pot cumpara cateva hainute unisex.

Citeste si a1.ro!

Foto: physics.utoronto.ca

În articolul

O legatura mai buna cu cel mic poate incepe inaintea nasterii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x