Opt motive pentru care ar trebui sa faci sex in fiecare zi

Publicat pe 23.10.2013 la 15:34 Actualizat pe 27.01.2014 la 14:17

Cu aceeasi eficienta cu care stabilesti o intalnire de ultim moment, ar trebui sa faci loc clipelor intime cu partenerul tau. Astfel, ....

1. Scapi de stres

Cea mai buna forma de relaxare esti si cea mai placuta activitate intr-un cuplu. Atunci cand faci sex, corpul produce dopamine, o substanta care lupta impotriva hormonului de stres, endorfine (“hormonal fericirii”) si oxitocina, un hormone care induce dorinta secretat de glanda pituitara. Un studio, publicat in Public Library of Science, trei cercetatori din domeniul neurostiintei au facut un studiu pe sobolani, in urma caruia a reiesit ca cei activi sexuali erau mult mai calmi decat restul.

2. Arzi calorii

In timp ce faci dragoste cu partenerul tau, respiratia devine mai dificila, ceea ce inseamna ca obosesti. Obosind prin activitate fizica, arzi calorii. Daca faci sex macar de trei ori pe saptamana, pentru 15 minute (minim), vei arde aproximativ 7.500 calorii/an.

3. "Aspirina saracului"

Din nou, te-a “lovit” gripa? Lasa medicamentele deoparte si ia “aspirina saracului”. Sexul lupta cu astfel de probleme, fiind unul din factorii care duc la cresterea imunitatii. Imunoglobulina A, cea care lupta impotriva gripei, creste proportional cu frecventa “sesiunilor” de dragoste.

4. Intineresti

Stiai ca sexul te ajuta sa fii si mai frumoasa? Un cercetator din Scotia spune ca poti arata si cu 10 ani mai tanara, daca faci de trei ori pe saptamana sex. Descoperirile neupopsihologului David Weeks apar in cartea “Secrets of the Superyoung”.

5. Te "apropii" mai mult de partener

Sexul elibereaza oxitocina in organism, creandu-ti o stare generala buna. Daca simti ca relatia ta scartaie, poate ar trebui sa iti recastigi partenerul in dormitor. In acest fel, te vei apropia mai mult de el iar neplacerile vor disparea.

6. Dormi mai bine

La fel ca o sedinta la sala de fitness, sexul va induce oboseala si starea de somnolenta. Daca esti déjà extenuata, cu siguranta vei adormi in bratele partenerului la sfarsitul unei nopti de dragoste.

7. Ciclul menstrual se stabilizeaza

Aparent, sexul poate regla ciclul menstrual, influentand nivelul hormonilor din organism. Reducand stresul, sexul poate reduce decalarile dintre menstruatii.

8. Aveti sanse mai mari sa concepeti un copil

Vreti sa un copil? Atunci, nu uitati: cu cat faceti mai des dragoste, cu atat veti avea mai multe sanse de a concepe. Noii spermatozoizi ii inlocuiesc pe cei vechi, ducand la o functionare adecvata a organelor sexuale ale barbatului.

foto: The Notebook / pinterest.com

În articolul

Opt motive pentru care ar trebui sa faci sex in fiecare zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x