Relația de cuplu: Când merită să îi acorzi a doua șansă?

Publicat pe 04.09.2020 la 15:33 Actualizat pe 04.09.2020 la 15:40

Cu toții știm că nu ne-am putea bucura de lucrurile frumoase din viața noastră dacă nu ar exista un echilibru în univers.

Relația de cuplu: Când merită să îi acorzi a doua șansă?

Relația de cuplu: Când merită să îi acorzi a doua șansă?

profimedia

Cu toții știm că nu ne-am putea bucura de lucrurile frumoase din viața noastră dacă nu ar exista un echilibru în univers. Astfel, ne putem bucura de frumos, doar pentru că există și urât, de dragoste doar pentru că există și opusul ei, și la fel se întâmplă în mult mai multe cazuri.

Atunci când iubești, întotdeauna există pericolul suferinței inevitabile, risc pe care ni-l asumăm atunci când începem o relație. Pentru ca o relație să funcționeze sănătos, e nevoie de răbdare, încredere, respect și dăruire. De cele mai multe ori, doi oameni se despart pentru că unul dintre cei doi i-a frânt inima celuilalt și de prea puține ori despărțirea se întâmplă pentru că a fost o decizie comună.

Despărțirea nu înseamnă că iubirea s-a terminat. Sentimentale pot rămâne valide încă mult timp după, până când reușești să treci peste. Uneori e posibil să te mai gândești la fosta relație și să te întrebi “c ear fi fost dacă”. Dacă astfel de scenario te fac să te gândești la o a doua șansă, atunci trebuie să fi extrem de pregătită pentru repercursiuni, fie ele în favoarea ta sau nu.

Când acorzi a doua șansă?

Dacă perioada de despărțire, de obicei mai lungă, v-a determinat să învățați mai multe despre ce înseamna persoana iubită pentru voi și să știți exact unde greșeați și cum puteți repara, atunci este benefic să acordați a doua șansă relației. Sentimentele profunde vă vor ajuta să reluați relația, dar fără să mergeți pe drumul pe care porniserăți initial, ci pe un nou drum, după ce v-ați învățat amândoi lecția.

Trebuie să discutați și să găsiți o rezolvare pentru problemele care v-au afectat relația de a-ți ajuns la despărțire. Dacă încă vă iubiți și vreți să faceți lucrurile să meargă, atunci trebuie să depuneți efort în egală măsură.

Dacă unul dintre parteneri a greșit, atunci a doua șansa nu se cere, ci se câștigă. Iar dacă decizi că după toate eforturile sale, el sau ea merită șansa, gandește-te de două ori, doar ca să te siguri că nu dai greși și te las condusă de emoții.

Sursă: familist.ro

Citește și: Ce faci când te îndrăgostești de cel mai bun prieten? Cum să te comporți la prima întâlnire?

În articolul

Relația de cuplu: Când merită să îi acorzi a doua șansă?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x