Scoala, motivul durerilor de cap la copii

Publicat pe 13.10.2010 la 13:28 Actualizat pe 13.10.2010 la 13:30

Pentru unii copii, scoala inseamna literalmente dureri de cap. Parintii trebuie sa inteleaga ca durerea de cap nu este doar un motiv pentru a „scapa” de scoala.

Ea poate fi reala si trebuie identificata cauza care o determina pentru a indeparta aceasta suferinta. In general, durerile de cap tin de rutina zilnica, de orele de somn, de lipsa hidratarii, de lipsa meselor regulate.

Cauze si remedii

Probleme de vedere. Acestea sunt printre cele mai usor identificabile surse ale durerilor de cap. Unii copii pot sa nu vada bine la tabla, ceea ce le declanseaza aceste dureri. Consulta medicul specialist pentru a elimina sursa lor.

Lipsa somnului. Studii realizate in Statele Unite arata ca procentul copiilor care se plang de dureri de cap creste cu 20% dupa inceperea scolii. Specialistii cred ca situatia poate fi pusa pe seama orelor insuficiente de somn, spre deosebire perioada de vacanta, cand cei mici pot dormi atat cat organsimul le cere.

Elevii se scoala mai devreme si se culca mai tarziu pentru ca stau sa invete. In cazul in care copilul are stari frecvente de oboseala si se plange de dureri de cap, ajusteaza-i programul de somn. Mai multe ore de somn pot alunga durerile de cap, dar si imbunatati calificativele copilului.

Hidratarea necorespunzatoare. Deshidratarea poate sa fie o cauza a durerilor de cap si la copii, ca si la adulti. Incurajeaza-ti copilul sa bea apa des, chiar si atunci cand nu-i este sete. Senzatia de sete survine, de fapt, cand organismul este deja deshidratat.

Lipsa meselor regulate. Hrana asigura copilului energia necesara pentru a face fata programului scolar zilnic. Atunci cand sare peste o masa, corpul lui este lipsit de nutrientii si energia necesare pentru a creste si pentru a se concentra la invatat. De asemenea, poate determina o scadere a nivelului de zahar din sange, una dintre cauzele frecvente ale durerilor de cap.

Stresul. Multi copii se plang ca scoala este un loc stresant, din cauza regulilor pe care trebuie sa le respecte, a schimbarii frecvente a profesorilor etc. Acest tip de stres poate cauza dureri de cap, frecvente printre copiii de toate varstele. In acest caz, incearca sa-ti determini copilul sa trateze acestea aspecte ale vietii de scolar ca pe niste lucruri firesti.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: action.painfoundation.org

În articolul

Scoala, motivul durerilor de cap la copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x