Sfaturi: prima vizita la Zoo impreuna cu cei mici

Publicat pe 17.05.2011 la 17:02

O vizita la Zoo poate fi foarte amuzanta, dar la fel de stesanta cand implica si un copil mic. Ia in considerare cateva sfaturi pentru a te asigura ca totul va decurge ok pentru intreaga familie.

1. Decideti o culoare pentru intreaga familie. Cand iesiti la o plimbare intr-un loc mai aglomerat si exista riscul sa va pierdeti unii de altii, cel mai bine este sa purtati tricouri si sepci de aceeasi culoare. Alegeti o culoare puternica prin care sa va recunoasteti usor in multime.


2. E indicat ca fiecare adult sa supravegheze un copil, de aceea mergeti intr-un grup mai mare, in care sa includeti prieteni de familie sau alti copii mai mari pentru a-i putea supraveghea pe cei mici si a nu-i pierde din ochi.


3. Daca cel mic nu mai foloseste scutece, cauta locatia toaletei inca de la intrarea in parc. In acest fel, veti sti exact unde sa mergeti in momentele de urgenta.


4. Cel mic trebuie sa aiba la el o foaie de hartie pe care sa fie notate datele de contact in caz ca se pierde. Foaia poate fi impaturita si plasata in interiorul unui papuc si copilul trebuie sa stie sa o arate in caz ca se pierde. Nu uita sa notezi pe ea numerele voastre de telefon.


5. Fii realist in legatura cu cate lucruri poti vedea la zoo. Daca locul pe care il vizitati este destul de mare, va trebui probabil sa faceti mai multe vizite pentru a reusi sa vedeti tot. Copiii nu au foarte multa rabdare si isi pot pierde interesul pentru ceea ce vad, oricat de interesant pare pentru adulti.


6. Evita sa vedeti animalele de care cel mic s-ar putea speria. De exemplu, daca ii este foarte teama de pisici, ar fi mai indicat sa nu treceti pe la lei, tigri si alte feline care l-ar putea face sa nu mai doarma noaptea.


7. Ia in considerare temperamentul copiilor. Daca stii ca cel mic este agitat si ii place sa fuga de voi, cu atat mai mult trecuie sa ii acordati atentie sa nu se piarda. Mai mult, daca va avea un ghiozdan in spate, in care va trebui sa care un suc si o jucarie, va fi un pic mai linistit decat de obicei.


8. Jucati jocuri sau cantati in timp ce asteptati la coada. Daca deveniti plictisiti sau dati semne de nervozitate, cei mici vor incepe de asemenea sa isi piarda rabdarea. Mai mult, acestea sunt situatiile in care cei mici se plictisesc si se indeparteaza de parinti.


9. Luati un carucior pentru cel mic. Desi poate merge si alerga, la un moment dat va obosi. Mai mult, daca aveti si copii mai mari, acestia isi vor pierde rabdarea pentru ca vor trebui mereu sa il astepte pe cel mic. Daca totul se desfasoara foarte incet din cauza lui, vizita poate deveni destul de plictisitoare in timp scurt.


10. Luati la voi ceva de mancare. Copiilor li se face repede foame si devin agitati atunci cand sunt flamanzi. De aceea, daca planuiti sa stati cateva ore la zoo, cel mai bine este sa aveti la voi cateva sandwichuri, suc, fructe taiate si iaurturi. De multe ori, lucrul care il va linisti pe cel mic va fi ceva bun de rontait.


Distractie placuta!


Foto: wellingtonzoo.com

În articolul

Sfaturi: prima vizita la Zoo impreuna cu cei mici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x