TEST: Esti pregatita de casatorie?

Publicat pe 26.03.2013 la 21:29 Actualizat pe 26.03.2013 la 23:15

Colegele tale de facultate, vedetele care au crescut odata cu tine, toate par grabite sa se marite si sa aiba copii. Nu a trecut mult de cand insasi Blake Lively, eterna adolescenta (Serena van Der Woodsen), a facut pasul cel mare cu Ryan Reynolds, la 25 de ani! Expertii spun ca poti sa te gandesti serios la casnicie de la aceasta varsta; de acum incepi sa ai maturitatea necesara si stabilitatea emotionala pentru a forma o uniune eterna.

Dar esti gata sa faci acest pas? Probabil ca da, daca ai trecut si ai simtit urmatoarele lucruri:

Ai avut mai multe relatii serioase

Nimeni nu spune ca nu te poti casatori cu cel care ti-a fost primul sau al doilea iubit serios, dar ar fi bine sa fi avut mai multe experiente intense inainte de a merge cu el la altar. Asa vei stii sa il apreciezi mai bine pentru ceea ce este si sa decizi daca este barbatul ideal pentru tine.

Aveti obiective comune

Sa zicem ca el vrea sa traiasca toata viata lui intr-un apartament decent din Capitala in timp ce tu vrei sa cunosti lumea, sa calatoresti si sa te stabilesti intr-un loc exotic. Daca mergeti inainte cu nunta, fara sa fiti macar de acord asupra locului unde vreti sa va petreceti viata... unul din voi o sa fie dezamagit. Ca sa eviti asta, vorbeste cu el despre casa ideala, daca vreti sau nu sa aveti copii, etc. Afla daca aveti aceeasi conceptie despre viata.

Nu vrei sa il schimbi

Niciun barbat nu e perfect iar tu trebuie sa accepti asta. Intelege ca oricat de mult te-ar deranja unele gesturi (comoditatea lui cand vine vorba de spalat rufele, obiceiul de a-si arunca hainele peste tot), trebuie sa iti accepti logodnicul asa cum e. Asta este valabil si pentru el. Daca va iubiti, trebuie sa fiti capabili de compromis, dar sa si intelegeti ca unele lucruri nu pot fi schimbate. Iar asta e OK.

Nu aveti o chimie buna doar in pat, ci si in afara lui

Cand ati inceput sa iesiti impreuna, nu va puteati dezlipi unul de celalalt. Acest lucru este perfect normal, numai ca in timp trebuie sa vedeti daca chimia nebuna dintre asternuturi exista si in timpul zilei, cand va intalniti la o cafea sau mergeti la o petrecere. Este important sa aveti incredere unul in celalalt si sa puteti discuta despre orice.

Nu vrei sa te mariti doar ca sa-ti implinesti un vis

Visezi de mica la rochia alba, diafana, condurii pretiosi, tortul cu etaje, sampania, invitatii... dar implinirea acestei fantezii nu trebuie sa fie motivul pentru care te casatoresti. Daca iti legi viata de o alta persoana doar pentru un vis de o zi, vei suferi incredibil dupa ce magia se va evapora. Casnicia implica viata in doi, zi de zi, o uniune intre doua inimi care bat in acelasi ritm.

Amandoi sunteti dispusi sa va rezolvati problemele

Cand ai o discutie in contradictoriu, este simplu sa-l ignori pe celalalt si sa astepti sa treaca de la sine problema. Cu timpul, insa, conflictele nerezolvate se transforma in resentimente si ura. Nu esti pregatita sa te casatoresti cu el daca refuzi sa comunici si sa rezolvi lucrurile rational.

Familia si prietenii tai il simpatizeaza

Decizia de a te casatori cu el/ea iti apartine dar tine cont si de ce cred cei din jur. Daca unul sau doi oameni dragi au ceva impotriva lui/ei, poate fi vorba de o antipatie ciudata, dar daca toti cred ca nu va potriviti, poate ar trebui mai intai sa ii intrebi de ce. Ceea ce tu nu vezi pentru ca esti indragostit/a, ei vad clar.

foto: emmalinebride.com

În articolul

TEST: Esti pregatita de casatorie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x