Timpul liber, petrecut in doi

Publicat pe 13.09.2010 la 13:14 Actualizat pe 13.09.2010 la 13:19

Serviciu, copii, ore de balet, de engleza, de pictura. Timpul vostru graviteaza mai mult in jurul copiilor, a nevoilor lor, a urgentelor de birou. Faceti mereu liste mentale cu ce mai e de facut. Iar daca in timpul saptamanii aveti doar vreo ora seara, numai pentru voi, weekend-ul este momentul perfect (si necesar) pentru a va aminti cum e sa fii doar in 2.

Poate sunteti tentati sa leneviti in pat cu o cafea, sa dati drumul la televizor si sa petreceti un weekend in liniste. Stop! Desi a va uita la televizor poate fi o forma de relaxare, in final va poate obosi si distrage de la lucruri mai importante. Weekend-ul este momentul ideal pentru a discuta, a iesi in aer liber, a petrece timp de calitate cu familia. Cel mai bine este sa va alegeti un program sau doua la care vreti sa va uitati, dar nu deschideti televizorul pentru a ramane apoi uitati in fata lui.

Expertul in relatii John Gray, autor al best-sellerului, "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus", crede ca din cand in cand, cuplul ar trebui sa fie singur, in special daca relatia tinde sa devina mai mult de weekend.
"O intalnire romantica este esentiala", spune el. "Cuplurile ar trebui sa planuiasca macar 12 iesiri in timpul unui an, daca vor sa patreze romantismul in relatie."


Este usor sa fii spontan esti la 20 ani si nu ai copii. De aceea, dupa ce deveniti parinti, "o noapte romantica este o solutie practica pentru un stil de viata aglomerat."
Dar in afara de aceasta zi speciala pe care o puteti dedica doar timpului in doi, se pot face lucruri marunte in fiecare zi. "Trebuie sa va stabiliti prioritatile. In primul rand, va incarcati bateriile. Apoi, dupa ce va ocupati de cele mai urgente responsabilitati, faceti-va timp pentru voi, chiar daca simtiti ca va neglijati un pic copiii."


Psihoterapeutul Mira Kirshenbaum sugereaza ca ar trebui sa incercati sa aveti momente romantice in fiecare zi si ofera cateva sfaturi:
• Oferiti-i partenerului un sarut pasional
• Intrebati partenerul cum se simte, cum i-a mers in ziua respectiva si ascultati-l pana la capat
• Oferiti-va un masaj unul altuia
• Este important sa treceti de la conceptia "o sa avem timp mai incolo pentru asta", sau "nu au intrat zilele in sac" la "traieste azi si acum". Este important sa faceti lucruri care sa va apropie in mod constant, nu o zi sau cateva ore pe saptamana.


A trai pentru weekend-uri

Cand zilele trec in viteza de luni pana vineri, ramane weekendul ca o promisiune de destindere si distractie, atat pentru familii, cat si pentru cupluri. O idee ar fi sa aveti un baby-sitter sau o bona doar pentru perioada weekend-ului, fie pentru vineri seara, fie pentru sambata. Astfel puteti iesi singuri in oras sau face o excursie scurta. Duminica puteti invita alti prieteni care au copii si participa in tot felul de jocuri amuzante. In acest fel, imbinati viata de cuplu cu cea de familie.


A trai in echilibru: impartirea sarcinilor

Lasand serviciul la o parte, a avea grija de o casa lasa parintii lipsiti de energie. Din fericire, in multe familii, sarcinile se impart frateste. Unul gateste, altul da cu aspiratorul, unul ajuta copii la teme, altul ii duce la scoala.
Este important sa nu uitati ca prin colaborare, fiecare are mai mult timp pentru el, implicit pentru relatie.


Mai putina munca, mai multa joaca

Ce puteti face pentru a reduce din timpul alocat treburilor gospodaresti:
- cumparati lucruri on-line. Este mai rapid si mai putin obositor
- o mancare sanatoasa poate fi si una mai simpla; nu petreceti ore in sir in bucatarie
- obisnuiti-va copiii sa pastreze ordine in lucrurile lor, sa aiba curat in camera; ziua de sambata nu trebuie sa fie dedicata exclusiv curateniei, incercati sa faceti cate ceva in timpul saptamanii

Sursa: Antena 1
Foto: www.goldcoastaustralia.com

În articolul

Timpul liber, petrecut in doi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x