10 motive pentru care trebuie să mănânci căpșuni
Publicat pe 04.07.2014 la 16:27 Actualizat pe 04.07.2014 la 16:33
Știi deja cât de delicioase sunt căpșuile , însă după ce veți citi aceste rânduri le veți iubi și mai mult.
Știi deja cât de delicioase sunt căpșuile , însă după ce veți citi aceste rânduri le veți iubi și mai mult.
De la începutul lui iunie și până la finalul verii, piețele sunt pline de aceste fructe minunate.
Iată 10 motive pentru care ar trebui să mănânci căpșuni:
Căpșunile cresc imunitatea și te protejează împotriva infecțiilor datorită conținutului bogat în vitamina C.
Sunt bogate în flavonoizi și antioxidanți ce luptă cu bolile de inimă și colesterolul.
Au puține calorii, deci te ajută să pierzi în greutate, dar să rămâi sătulă.
Acidul folic este important pentru dezvoltarea copiilor și previn probleme din timpul nașterii, așa că medicii sfătuiesc femeile însărcinate să consume aeste fructe.
Căpșunile conțin mult magneziu, potasiu și minerale, deci dacă ai probleme cu oasele, mănâncă multe căpșuni.
Acidul folic, vitamina B5 și B6 previn căderea părului.
Două-trei porții de căpșuni pe săptămână întârzie îmbătrânirea și îmbunătățesc memoria.
Căpșunile au efecte anti-inflamatorii și te scapă de dureri.
Conțin nutrienți ce luptă împotriva cancerului.