10 remedii naturale pentru balonare
Publicat pe 24.05.2013 la 14:13 Actualizat pe 24.05.2013 la 15:32
Sa fii balonata nu este unul din cele mai sexy lucruri de pe lume. Te face sa arati ca si cum te-ai fi ingrasat cu cateva kilograme si iti da o senzatie de discomfort. De vina ar putea fi acea perioada din luna, un aliment sau problemele de constipatie. Important este sa stii cum sa revii la forma initala repede - cineva trebuie sa poarte acea pereche de blugi skinny!
1. Alimente pline de potasiu
Potasiul ajuta la reglarea nivelului de fluide din corp, pentru a evita balonarea. Alimentele care contin din plin acest ingredient sunt bananele, mango, spanacul, rosiile, nucile si asparagus. Cel din urma contine si un aminoacid cu efect de diuretic - perfect pentru a elimina lichidul in exces.
2. Gura inchisa!
Fara sa iti dai seama, inghiti aer de fiecare data cand mesteci guma, bei cu paiul, fumezi si vorbesti in timp ce mananci. Tot acel aer duce la temuta balonare.
3. Nu mai manca carbohidrati seara
Evita cat de mult poti carbohidratii procesati ca painea alba si pastele, in special seara. Acestia contribuie la retentia de lichide.
4. Stai departe de bauturile carbogazoase
Toate bulele acelea care sfaraie indata ce torni sucul in pahar? Te atentioneaza ca esti pe punctul sa bei ceva acidulat, care te va balona pentru urmatoarele ore.
5. Nu te baza pe indulcitori
Multi oameni proceseaza greu indulcitorii artificiali, fapt pentru care ajung sa se baloneze si sa aiba probleme cu stomacul.
6. Pregateste-te pentru PMS
Balonarea este de multe ori unul din simptomele ciclului menstrual. Inaintea acelei perioade, ai grija sa iei destul calciul si magneziu pentru a evita balonarea.
7. Aplica presiune
Pentru a elibera gazele, fa-ti un masaj abdominal. Apasa cu degetele langa soldul drept, urca spre coaste, mergi in directie opusa si coboara, cu o miscare circulara.
8. Mananca patrunjel
Adauga patrunjel proaspat la fiecare fel de mancare.
9. Ia probiotice
Probioticele (bacteriile bune, gasite in suplimente si in iaurt) te scapa de balonare cat ai clipi. Mai mult, un studiu a aratat ca femeile care sufera de sindromul colonului iritabil - dureri abdominale, balonare, constipatie si/sau diare - au vazut o imbunatatire dupa ce au luat probioticul B. infantis timp de patru saptamani.
10. Fa sport
Lupta impotriva constipatiei mergand zilnic 15 - 20 minute - asa, mancarea se va misca de-a lungul tractului digestiv.
foto: eastwestdaily.com