10 remedii naturale pentru balonare

Publicat pe 24.05.2013 la 14:13 Actualizat pe 24.05.2013 la 15:32

Sa fii balonata nu este unul din cele mai sexy lucruri de pe lume. Te face sa arati ca si cum te-ai fi ingrasat cu cateva kilograme si iti da o senzatie de discomfort. De vina ar putea fi acea perioada din luna, un aliment sau problemele de constipatie. Important este sa stii cum sa revii la forma initala repede - cineva trebuie sa poarte acea pereche de blugi skinny!

1. Alimente pline de potasiu

Potasiul ajuta la reglarea nivelului de fluide din corp, pentru a evita balonarea. Alimentele care contin din plin acest ingredient sunt bananele, mango, spanacul, rosiile, nucile si asparagus. Cel din urma contine si un aminoacid cu efect de diuretic - perfect pentru a elimina lichidul in exces.

2. Gura inchisa!

Fara sa iti dai seama, inghiti aer de fiecare data cand mesteci guma, bei cu paiul, fumezi si vorbesti in timp ce mananci. Tot acel aer duce la temuta balonare.

3. Nu mai manca carbohidrati seara

Evita cat de mult poti carbohidratii procesati ca painea alba si pastele, in special seara. Acestia contribuie la retentia de lichide.

4. Stai departe de bauturile carbogazoase

Toate bulele acelea care sfaraie indata ce torni sucul in pahar? Te atentioneaza ca esti pe punctul sa bei ceva acidulat, care te va balona pentru urmatoarele ore.

5. Nu te baza pe indulcitori

Multi oameni proceseaza greu indulcitorii artificiali, fapt pentru care ajung sa se baloneze si sa aiba probleme cu stomacul.

6. Pregateste-te pentru PMS

Balonarea este de multe ori unul din simptomele ciclului menstrual. Inaintea acelei perioade, ai grija sa iei destul calciul si magneziu pentru a evita balonarea.

7. Aplica presiune

Pentru a elibera gazele, fa-ti un masaj abdominal. Apasa cu degetele langa soldul drept, urca spre coaste, mergi in directie opusa si coboara, cu o miscare circulara.

8. Mananca patrunjel

Adauga patrunjel proaspat la fiecare fel de mancare.

9. Ia probiotice

Probioticele (bacteriile bune, gasite in suplimente si in iaurt) te scapa de balonare cat ai clipi. Mai mult, un studiu a aratat ca femeile care sufera de sindromul colonului iritabil - dureri abdominale, balonare, constipatie si/sau diare - au vazut o imbunatatire dupa ce au luat probioticul B. infantis timp de patru saptamani.

10. Fa sport

Lupta impotriva constipatiei mergand zilnic 15 - 20 minute - asa, mancarea se va misca de-a lungul tractului digestiv.

foto: eastwestdaily.com


În articolul

10 remedii naturale pentru balonare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x