10 trucuri și 10 norme de conduită ca să reduci colesterolul în 10 zile
Publicat pe 05.05.2014 la 10:57 Actualizat pe 05.05.2014 la 11:00
Există remedii şi reguli de viaţă şi alimentaţie pentru reducerea colesterolului "rău” şi nu sunt deloc greu de respectat - în numai 10 zile, acesta poate ajunge la valori normale.
Există remedii şi reguli de viaţă şi alimentaţie pentru reducerea colesterolului "rău” şi nu sunt deloc greu de respectat - în numai 10 zile, acesta poate ajunge la valori normale.
Un nivel crescut al colesterolului în sânge reprezintă un risc major pentru sănătate. Dar un mod de viaţă sănătos şi un regim alimentar deloc greu de respectat pot rezolva în timp-record această problemă de sănătate
Există două tipuri principale de colesterol - LDL, când e în exces, se poate depune pe pereţii vaselor de sânge, ducând după mai mulţi ani la ateroscleroza, şi HDL, în cantităţi mari are efectul opus - protejează împotriva depunerii colesterolului LDL în vase, transportându-l în ficat, unde este metabolizat. Dar există remedii şi reguli de viaţă şi alimentaţie pentru reducerea colesterolului "rău” şi nu sunt deloc greu de respectat - în numai 10 zile, acesta poate ajunge la valori normale.
Limitează aportul de colesterol
Este relativ uşor să o faci - e de ajuns să-ţi supraveghezi alimentaţia şi să limitezi consumul de alimente grase şi prăjite. Mănâncă mai puţin unt şi carne de porc (aceasta din urmă conţine între 150 şi 2.000 mg de colesterol la 100 g). Nu abuza de ouă - nu mai mult de două pe săptămână. În sfârşit, optează pentru produse lactate degresate - conţin calciu şi proteine şi mai puţini acizi graşi care îngroaşă arterele.
"Abuzează” de grăsimi bune
Foloseşte la gătit ulei de floarea-soarelui, răpită şi porumb, bogat în acizi graşi polinesaturati şi mononesaturati care reduc nivelul de LDL (colesterolul "rău”). Sau înlocuieşte untul cu o margarină vegetală bogată în acizi graşi polinesaturati. Potrivit unui studiu american, consumul a 20 g de margarina pe zi reduce nivelul colesterolului cu 10 la sută.