15 produse alimentare și nealimentare ce nu ar trebui ținute la rece
Publicat pe 27.02.2014 la 14:30 Actualizat pe 27.02.2014 la 14:39
Există anumite lucruri, în ciuda credinței populare, care nu ar trebui ținute în frigider.
Există anumite lucruri, în ciuda credinței populare, care nu ar trebui ținute în frigider.
Dacă le ținem la rece, ele își vor pierde savoarea sau își pot schimba textura, iar în unele cazuri își diminuează durata de viață.
15 produse alimentare și nealimentare ce nu ar trebui ținute la rece:
Sosul iute
Poate fi ținut în dulap chiar și trei ani, dar nu la rece.
Cartofii
Frigiderul le poate afecta savoarea. Trebuie ținuți la răcoare și întuneric, nu în pungi de plastic.
Pâinea
Frigiderul o usucă.
Ceapa
Trebuie ținută la aer, departe de cartofi ce o fac să putrezească.
Roșiile
Frigiderul le îndepărtează aromele și le înmoaie.
Avocado
Nu ar trebui ținut la rece până nu e copt. Odată copt se poate ține timp de o săptămână în frigider.
Cafeaua
Nu se ține la rece căci suferă condens și își schimbă savoarea.
Usturoiul
Poate rezista luni bune depozitat la rece, însă nu în frigider.
Mierea
Nu se ține la rece căci va cristaliza. Mierea nu are termen de expirare.
Dovlecii de iarnă
Rezistă foarte bine la temperatura camerei sau într-un loc rece.
Pepenii
La temperatura camerei antioxidanții din pepene se vor păstra mai bine.
Uleiul
La rece se îngroașă. În afară de uleiul de nuci, celelalte tipuri se țin în dulap.
Fructele
Anumite fructe ca merele, fructele de pădure, piersicile și nectarinele trebuie ținute în cameră până se coc. Frigiderul le poate afecta savoarea.
Bateriile
Este un mit că trebuie să ții bateriile în frigider, dar răcoarea le poate reduce durata de viață.
Lacul de unghii
Odată ținut la frigider, orice lac de unghii se îngroașă și își schimbă compoziția. Trebuie ținut la temperatura camerei, departe de soare.