3 mituri despre micul dejun care sunt o MARE MINCIUNĂ
Publicat pe 08.10.2014 la 10:07 Actualizat pe 08.10.2014 la 10:36
Oamenii au ipoteze diferite în ceea ce privește micul dejun. Fie spun ce au auzit, fie ce le-au recomandat nutriționiștii, cert este faptul că unele dintre afirmații nu au nicio logică. Și niciun sâmbure de adevăr
Oamenii au ipoteze diferite în ceea ce privește micul dejun. Fie spun ce au auzit, fie ce le-au recomandat nutriționiștii, cert este faptul că unele dintre afirmații nu au nicio logică. Și niciun sâmbure de adevăr.
Iată 3 mituri despre micul dejun care sunt minciuni curate:
Mitul 1. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei - dacă mănânci un iaurt da, însă dacă ești pe fugă și apelezi repede la clatite sau la briose, atunci sănătatea ta va avea de suferit.
Mitul 2. Micul dejun te face mai inteligent - studiile demonstreaza ca atunci cand de serveste micul dejun la scoala, elevii au rezultate mai bune la învățătură, dar majoritatea statisticilor spun ca elevii infometati, cei care nu au posibilitatea sa manance acasa, au cel mai mare beneficiu. Asa ca, teoria ,,micul dejun te face cel mai bun in examene" este o mare minciuna.
Mitul 3. Micul dejun te ajută să slăbești - Te inseli din nou! Intr-un mic studiu de 12 saptamani la Universitatea de Vanderbilt, cercetătorii au urmarit 52 de femei care doreau sa slabeasca. Astfel, cele care nu au luat micul dejun au slabit foarte putin, iar cele care au mâncat de dimineață nu au slabit deloc. Deci rezultatul general este ca micul dejun nu joaca un rol important in pierderea sau castigarea greutatii.
Așadar, concluzia nu poate fi decât una singură: dacă iei micul dejun, atunci alege alimente sănătoase, dacă nu, nu-i nicio tragedie!