4 beneficii neştiute ale consumului de vin roşu
Publicat pe 03.11.2014 la 08:49 Actualizat pe 03.11.2014 la 16:42
Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Iată ce îl face atât de sănătos şi cum îţi este de folos:
Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Iată ce îl face atât de sănătos şi cum îţi este de folos:
Are rol antioxidant
Datorită resceratorului din coaja boabelor de struguri, vinul rosu are efect antioxidant.
Această licoare savuroasă este plină de flavonoide, potasiu, fluor, fosfor, colină (o vitamină din complexul B) şi alte substanţe nutritive.
Te ajută să ai un somn liniştit
Dacă adormi greu sau te trezeşti de multe ori în timpul nopţii, bea un pahar cu vin roşu înainte de culcare.
Această băutură conţine melatonină, o substanţă care, în mod normal, este secretată de creier şi este responsabilă de inducerea somnului.
Diminuează colesterolul
Datorită antioxidanţilor din compoziţie, vinul roşu poate reduce nivelul colesterolului din sânge. În acest fel este redus riscul bolilor vasculare.
Persoanele care aleg să consume vin roşu în locul altor băuturi alcoolice, au mai puţine şanse să facă accident vascular sau infarct.
Menţine sănătatea arterelor
Polifenolii din compoziţia vinului roşu au capacitatea de a preveni apariţia ateroscleroza. Această afecţiune cardiovasculară se manifestă prin depunerea de grăsimi şi calciu pe artere, ducând la îngreunarea circulaţiei sângelui către organelle vitale.
Vinul roşu poate fi considerat însă un “aliment-medicament” doar dacă este consumat moderat!