4 lucruri pe care menstruaţia le spune despre tine

Publicat pe 21.07.2015 la 10:37 Actualizat pe 21.07.2015 la 10:47

De cele mai multe ori, semnalele şi indiciile pe care le ai în zilele delicate ale lunii pot să arate alte afecţiuni. Iată despre ce este vorba:

De cele mai multe ori, semnalele şi indiciile pe care le ai în zilele delicate ale lunii pot să arate alte afecţiuni. Iată despre ce este vorba:

Sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual este o stare fizică în care sunt incluse diverse simptome ce recidivează în mod tipic în cursul unei anumite faze a ciclului menstrual, de obicei cu o 7-10 zile înainte de începutul menstrei. Practic, fiecare femeie resimte cel puţin un simptom al sindromului premenstrual la un moment dat al vieţii.

Femeile cel mai frecvent afectate de sindromul premenstrual sunt cele care au trecut printr-o schimbare hormonală majoră, aşa cum se poate întâmpla după naştere, un avort spontan sau provocat sau ligaturarea trompelor uterine. Femeile care întrerup contraceptivele orale pot de asemenea observa o accentuare a simptomatologiei sindromului premenstrual până la restabilirea echilibrului hormonal.

Menoragia

Abundenţa exagerată a ciclului menstrual este cauzată de un dezechilibru al hormonilor precum progesteron sau estrogen, pubertate, infecţii, inflamarea cervixului, hipotiroidism, tumori necanceroase ale uterului sau schimbări în dietă.

Durerea menstruală

Poate reprezenta un simptom clasic al sindromului menstrual sau în cazul în care se manifestă sub forma unor dureri îngrozitoare la începutul menstruaţiei, pot indica anumite afecţiuni medicale precum: fibrom uterin sau boală inflamatorie pelvină.

Menstruaţia neregulată

Un ciclu normal durează între 21 şi 35 de zile. În primii ani de menstruaţie, ciclurile sunt lungi şi neregulate, iar odată cu înaintarea în vârstă devin mai scurte şi neregulate. Oricum,este posibil ca menstruaţia să nu fie niciodată regulată, adică în unele luni va dura mai mult, în altele mai puţin. Acest lucru nu este anormal. Ce ar trebuie să te îngrijoreze sunt schimbările bruşte. Dacă ai un ciclu regulat care dintr-o dată devine foarte neregulat, atunci mergi la ginecolog.

În articolul

4 lucruri pe care menstruaţia le spune despre tine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x