5 beneficii ale consumului de apă minerală pe care nu le cunoșteai

Publicat pe 28.09.2020 la 13:19 Actualizat pe 28.09.2020 la 14:00

pexels.com

Chiar dacă multe persoane evită să consume apa minerală, din cauza conținutului ridicat de bioxid de carbon, acest lichid prezintă și numeroase beneficii. Consumat cu simț de răspundere (de altfel, exact ca orice alt produs alimentar, solid sau lichid), apa minerală surprinde prin proprietățile sale uimitoare asupra organismului uman. Dacă dorești să afli mai multe despre acest subiect interesant, citește până la final informațiile pe care noi ți le-am pregătit:

Avem cele mai multe izvoare de apă minerală din Europa

Ne mândrim cu cea mai mare rezervă de apă minerală de pe întreaga suprafață a Bătrânului Continent, aproximativ 40% din totalul izvoarelor Europei aflându-se în România. Mai mult decât atât, aceste ape din țara noastră sunt extrem de bogate în substanțe benefice pentru sănătatea propriului organism, plasându-le pe podiumul mondial al celor mai bune ape minerale din întreaga lume. Din păcate, consumul este unul mult prea mic, comparativ cu numărul de izvoare aflate pe teritoriul țării (aproximativ 2500). Iată doar câteva dintre motivele pentru ca ar trebui să apreciem mai mult aceste resurse de o bogăție uimitoare:

Beneficii apă minerală - #1

Acest lichid este deosebit de bogat în magneziu, important pentru buna funcționare a organismului. Această substanță vitală poate contribui la reglarea tensiunii arteriale, a indexului glicemic, magneziul fiind totodată și un foarte bun regulator neurocerebral. Mai mult decât atât, echilibrul digestiv poate fi îmbunătățit printr-un consum de regulat de apă minerală cu un conținut ridicat de magneziu.

Comanda acum apa naturala oligonerala la 0,5 L!

Beneficii apă minerală - #2

Este important de reținut faptul că apa minerală mai este bogată și în calciu. Acesta poate contribui la sănătatea întregului sistem osos și la prevenirea densității osoase. Un studiu realizat recent*, în cadrul căruia s-a comparat absorbția concentrației de calciu din alimente, lapte și apă minerală, a arătat că aportul acestei substanțe din apa minerală poate îmbunătăți concentrația de calciu din organism, dacă apa este consumată cu regularitate.

*”Calcium Bioavailability from Mineral Waters with Different Mineralization in Comparison to Milk and a Supplement”, - US National Library of Medicine, iunie 2009, autori: Greupner T, Schneider I, Hahn A.

Beneficii apă minerală - #3

Apa minerală poate fi bogată și în potasiu, substanță deosebit de importantă pentru echilibrul electroliților din organismul uman și sodiu (determină neutralizarea acizilor stomacali), fier și zinc, a căror aport la un nivel optim susține buna funcționare a întregului sistem imunitar.

Beneficii apă minerală - #4

Spre deosebire de apă ce curge la robinet, apa minerală naturală se bucură de beneficiul de a fi preluată direct de la sursă și îmbuteliată conform unui proces de lucru atent supravegheat. Așadar, lăsând deoparte faptul că o apă minerală de calitate nu conține nici gust și nici miros (așa cum se întâmplă în cazul apei tratate din rețeaua publică), acest tip de lichid reprezintă garanția purității.

Beneficii apă minerală - #5

Procesul de îmbuteliere a apei minerale despre care discutam mai sus presupune și o etapă de carbogazificare / decarbogazificare. Această metodă de procesare a apei minerale contribuie la eliminarea anumitor substanțe toxice ce pot fi descoperite în compoziția produsului inițial, lăsând sa treacă o apă minerală de o puritate demonstrată științific.

Dacă vrei să cumperi online apă minerală de cea mai buna calitate, click pe link-ul de mai sus și descoperă proprietățile uimitoare ale apei minerale LaFantana!

În articolul

5 beneficii ale consumului de apă minerală pe care nu le cunoșteai

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 octombrie 2024. Taurii eu nevoie de sfaturi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Metoda prin care putem verifica dacă un produs de Black Friday chiar a fost redus
a1.ro
Cine sunt nașii lui Iancu Sterp și ai Denisei. Ileana și Claudiu Voicu, apariție spectaculoasă la nunta finilor
HelloTaste.ro
Tocăniță de pui cu smântână. Ingredientele care o fac delicioasă
Catine
Horoscopul lunii noiembrie 2024. Este o perioadă plină de energie profundă pentru nativi
useit.ro
Numerele pe care le folosesc hackerii. Nu răspunde la apelurile care au aceste prefixe, sfătuiesc experții
as.ro
Ce face acum fiica Ronei Hartner, la un an de la moartea mamei sale! Dezvăluirea sorei regretatei artiste: „Îi respect dorinţa”
MediCOOL
Exerciții fizice pentru menopauză. Ce recomandă antrenorii de fitness
Spynews
Primele imagini cu Iustina și Cornel de la Insula Iubirii, alături de fetița lor! Fostul concurent a devenit tată pentru a cincea oară | FOTO
DeParinti
Transpirația la copii: de ce apare și ce poți face
MediCOOL
Vaccinarea anti-HPV: cine poate face vaccinul care previne cancerul de col uterin
HelloTaste
Rețetă delicioasă de orez cu lapte și unt. Sfaturi utile pentru un gust deosebit
x