5 exercitii usoare pentru tonifierea coapselor

Publicat pe 16.09.2010 la 12:40 Actualizat pe 16.09.2010 la 13:22

Chiar daca primul instinct dupa ce ai acumulat cateva kilograme este sa te apuci de o cura de slabire cat mai drastica, trebuie sa stii ca asta nu-ti va rezolva nici pe departe problema. Asa cum bine se stie, gimnastica reprezinta un factor important in orice program de slabit si doar asa poti fi sigura ca silueta ta va avea o forma armonioasa.


Marius Grancea, instructor de fitness la Berry Fitness & Spa, propune un set de exercitii eficiente ce pot fi executate foarte usor si acasa. Cel mai important lucru este sa nu renunti dupa prima incercare sau sa consideri febra musculara o pedeapsa pe care, dupa ce ai ispasit-o, incerci sa n-o repeti. Persoanele sedentare, in special, vor avea febra musculara atunci cand vor incepe un antrenament regulat insa aceasta senzatie va disparea in cateva zile.


Conform expertilor, coapsele sunt cele mai expuse zone, atat la aparitia celulitei, vergeturilor, dar si la orice urmare neplacuta cauzata de fluctuatiile de greutate. Cu putin efort si multa vointa iti poti tonifia muschii si poti scapa de grasime fara sa-ti pui sanatatea in pericol incercand tot felul de diete bazate numai pe promisiuni.

Exercitii


Marius Grancea, instructor de fitness, prezinta cateva exercitii concepute pentru exersarea musculaturii de la nivelul coapselor.

1a/1b – Stand departat, cu bratele langa corp, lasa-te in jos mentinand spatele drept si bratele bine intinse spre inainte. Genunchii trebuie sa fie indoiti pentru ca bazinul sa mentina intreaga greutate a corpului. Se recomanda doua serii a cate 10 repetari.


2a/2b - Mainile pe sold, piciorul drept indoit, iar piciorul stang intins bine spre inapoi, pe varf. Lasa-te usor in jos, astfel incat sa indoi genunchii si sa depui efort pe coapse. Pentru un echilibru mai bun, mainile raman in sold. Se fac 10 repetari pe ambele picioare.


3a/3b – Este nevoie de un step (scara mica), in lipsa lui poti utiliza un scaunel mic nu foarte inalt. Pozitia initiala pe step, piciorul drept indoit (mentine greutatea), piciorul stang intins bine spre inapoi. Ridica genunchiul piciorului liber (nu cel de pe step) si uneste-l cu bratul opus dupa care revino la pozitia initiala cu talpa pe sol. Se fac doua serii a cate 12 repetari.


4a/4b – Stand pe coate si pe genunchi, spatele drept, cu o mica aplecare a trunchiului superior, ridica piciorul si intinde-l, apoi trage calcaiul spre tine si mentine pozitia trei secunde. Este un exercitiu foarte bun pentru coapse, dar si pentru fesieri. Se fac doua serii a cate 12 repetari.


5a/5b - Stand departat, la o mica distanta de step, sari usor pe step terminand in pozitie joasa si anume, genunchii indoiti, mainile pe langa corp. Pozitia este asemanatoarea celei de schi. Se fac 10 repetari.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: examiner.com

În articolul

5 exercitii usoare pentru tonifierea coapselor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x