5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

Publicat pe 04.07.2016 la 13:14 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:22

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Miturile au fost însă spulberate și medicii susțin că ciocolata a fost folosită și în trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, digestiei anevoioase și problemelor de respirație.
Cercetări recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei, însă trebuie să ținem cont de ce fel de ciocolată consumăm. Multe tipuri sunt bogate în calorii, zahăr și grăsimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie să evităm consumul acelor batoane super procesate, care conțin zahăr rafinat și lapte gras, alune, fructe confiate și alți aditivi.


Cea mai bună ciocolată este cea neagră, neprocesată, cu aromă puternică și cu un conținut de cel puțin 60% cacao. Iată câteva dintre beneficiile acesteia.


1. Reduce tensiunea arterială
Anumite substanțe din cacao ajută la stabilizarea tensiunii. Cercetătorii au afirmat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficientă în reducerea tensiunii ca și medicamentele clasice antihipertensive.

2. Îmbunătățește starea de spirit
Cofeina și alte substantțe din ciocolata neagră te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Specialiștii susțin că feniletilamina (o substanță din ciocolata neagră) ne ajută să ne simțim îndrăgostiți!


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

3. Îmbunătățește fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care conțin cacao îmbunătățesc fluxul sangvin pentru cel puțin 2-3 ore de la consum. Ei susțin că ciocolata neagră ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii și chiar împotriva îmbătrânirii.

4. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetătorii susțin că dacă vei consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi, vei reduce riscul cu până la 50% de a suferi un atac de cord.


5. Îmbunătățește procesarea zahărului din organism
Un studiu a demonstrat că un consum constant de ciocolată neagră crește metabolismul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet.


În articolul

5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Turiști americani la prima vizită în România, fascinați de o stradă din București: "E prima oară când vedem așa ceva"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Cât de frumoasă este Adina Maria, femeia cu care Cristi Tănase este în proces de divorţ: „Unii aleg să se piardă în vicii!”
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x