5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

Publicat pe 04.07.2016 la 13:14 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:22

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Miturile au fost însă spulberate și medicii susțin că ciocolata a fost folosită și în trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, digestiei anevoioase și problemelor de respirație.
Cercetări recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei, însă trebuie să ținem cont de ce fel de ciocolată consumăm. Multe tipuri sunt bogate în calorii, zahăr și grăsimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie să evităm consumul acelor batoane super procesate, care conțin zahăr rafinat și lapte gras, alune, fructe confiate și alți aditivi.


Cea mai bună ciocolată este cea neagră, neprocesată, cu aromă puternică și cu un conținut de cel puțin 60% cacao. Iată câteva dintre beneficiile acesteia.


1. Reduce tensiunea arterială
Anumite substanțe din cacao ajută la stabilizarea tensiunii. Cercetătorii au afirmat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficientă în reducerea tensiunii ca și medicamentele clasice antihipertensive.

2. Îmbunătățește starea de spirit
Cofeina și alte substantțe din ciocolata neagră te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Specialiștii susțin că feniletilamina (o substanță din ciocolata neagră) ne ajută să ne simțim îndrăgostiți!


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

3. Îmbunătățește fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care conțin cacao îmbunătățesc fluxul sangvin pentru cel puțin 2-3 ore de la consum. Ei susțin că ciocolata neagră ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii și chiar împotriva îmbătrânirii.

4. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetătorii susțin că dacă vei consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi, vei reduce riscul cu până la 50% de a suferi un atac de cord.


5. Îmbunătățește procesarea zahărului din organism
Un studiu a demonstrat că un consum constant de ciocolată neagră crește metabolismul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet.


În articolul

5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, de trei zile sub un vortex polar. După gerul cumplit, vremea ne face o nouă surpriză
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Soţia lui Daniel Pancu a vorbit despre relaţia cu bărbatul vieţii sale. Destinul i-a readus unul lângă altul după două decenii
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x