5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată
Publicat pe 04.07.2016 la 13:14 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:22
Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.
Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.
Miturile au fost însă spulberate și medicii susțin că ciocolata a fost folosită și în trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, digestiei anevoioase și problemelor de respirație.
Cercetări recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei, însă trebuie să ținem cont de ce fel de ciocolată consumăm. Multe tipuri sunt bogate în calorii, zahăr și grăsimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie să evităm consumul acelor batoane super procesate, care conțin zahăr rafinat și lapte gras, alune, fructe confiate și alți aditivi.
Cea mai bună ciocolată este cea neagră, neprocesată, cu aromă puternică și cu un conținut de cel puțin 60% cacao. Iată câteva dintre beneficiile acesteia.
1. Reduce tensiunea arterială
Anumite substanțe din cacao ajută la stabilizarea tensiunii. Cercetătorii au afirmat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficientă în reducerea tensiunii ca și medicamentele clasice antihipertensive.
2. Îmbunătățește starea de spirit
Cofeina și alte substantțe din ciocolata neagră te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Specialiștii susțin că feniletilamina (o substanță din ciocolata neagră) ne ajută să ne simțim îndrăgostiți!
3. Îmbunătățește fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care conțin cacao îmbunătățesc fluxul sangvin pentru cel puțin 2-3 ore de la consum. Ei susțin că ciocolata neagră ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii și chiar împotriva îmbătrânirii.
4. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetătorii susțin că dacă vei consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi, vei reduce riscul cu până la 50% de a suferi un atac de cord.
5. Îmbunătățește procesarea zahărului din organism
Un studiu a demonstrat că un consum constant de ciocolată neagră crește metabolismul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet.