5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

Publicat pe 04.07.2016 la 13:14 Actualizat pe 04.07.2016 la 13:22

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rând de nutriționiști, a fost considerată chiar “un păcat” și ocolită pentru că împlinește silueta. Femeile din întreaga lume au început să o consume cu grijă.

Miturile au fost însă spulberate și medicii susțin că ciocolata a fost folosită și în trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, digestiei anevoioase și problemelor de respirație.
Cercetări recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei, însă trebuie să ținem cont de ce fel de ciocolată consumăm. Multe tipuri sunt bogate în calorii, zahăr și grăsimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie să evităm consumul acelor batoane super procesate, care conțin zahăr rafinat și lapte gras, alune, fructe confiate și alți aditivi.


Cea mai bună ciocolată este cea neagră, neprocesată, cu aromă puternică și cu un conținut de cel puțin 60% cacao. Iată câteva dintre beneficiile acesteia.


1. Reduce tensiunea arterială
Anumite substanțe din cacao ajută la stabilizarea tensiunii. Cercetătorii au afirmat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficientă în reducerea tensiunii ca și medicamentele clasice antihipertensive.

2. Îmbunătățește starea de spirit
Cofeina și alte substantțe din ciocolata neagră te ajută să ai o stare de spirit mai bună. Specialiștii susțin că feniletilamina (o substanță din ciocolata neagră) ne ajută să ne simțim îndrăgostiți!


INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

3. Îmbunătățește fluxul sangvin spre creier
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care conțin cacao îmbunătățesc fluxul sangvin pentru cel puțin 2-3 ore de la consum. Ei susțin că ciocolata neagră ajută creierul să lupte împotriva insomniilor, oboselii și chiar împotriva îmbătrânirii.

4. Reduce riscul unui atac de cord
Cercetătorii susțin că dacă vei consuma câteva pătrățele de ciocolată neagră pe zi, vei reduce riscul cu până la 50% de a suferi un atac de cord.


5. Îmbunătățește procesarea zahărului din organism
Un studiu a demonstrat că un consum constant de ciocolată neagră crește metabolismul zahărului din sânge și reduce riscul de diabet.


În articolul

5 motive ca să mănânci mai multă ciocolată

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x