5 simptome pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore!

Publicat pe 13.01.2015 la 12:34 Actualizat pe 13.01.2015 la 15:13

Probabil că ai fost prea ocupată să ajungi la medic după ce ai experimentat câteva amețeli și bătăi ciudate ale inimii. Sau poate ești doar speriată ca simptomele să nu fie mult prea serioase

Hepta

Probabil că ai fost prea ocupată să ajungi la medic după ce ai experimentat câteva amețeli și bătăi ciudate ale inimii. Sau poate ești doar speriată ca simptomele să nu fie mult prea serioase.

Astfel de probleme de sănătate sunt extrem de serioase și pot semnala o afecțiune gravă. Ar fi bine să ajungi imediat la medic dacă ai următoarele simptome:

1. Oboseală extremă. Aceasta poate fi un semn al unor afecțiuni tiroidiene, ale inimii, diabet sau anemie. Oboseala cronică este legată și de depresie, cancer, astm sau o inimă slăbită.

2. Balonare abdominală și schimbare a tranzitului intestinal. Problemele ocazionale nu sunt o îngrijorare dar dacă acestea persistă nu ezita să ajungi la medic. Durerea de stomac poate semnala ulcer sau apendicită. Potrivit Societății Americane de Cancer, presiunea în zona pelviană după consumul unor cantități mici de alimente este semn de cancer ovarian.

3. Durere în piept sau presiune. Bolile de inimă sunt unele dintre cele mai periculoase boli, care omoară anual zeci de femei. În ciuda acestui fapt majoritatea doamnelor nu se îndreaptă spre cabinetul medicului. Se pare totuși că simptomele în cazul femeilor sunt mult mai subtile decât atunci când vine vorba de bărbați. Ai putea resimți un mic disconfort sau o senzație de reflux în stomac. Acestea sunt semnele unor boli coronariene.

4. Palpitații ale inimii. Băutura în exces îți poate face inima să tresalte, la fel și anxietatea. Dar palpitațiile cronice pot semnala bătăi neregulate ale inimii. Aceste simptome se aplică în special în cazul persoanelor cu factor de risc, tensiune mărită sau colesterol. Palpitațiile pot semnala și afecțiuni al valvei sau hipertiroidism.

5. Schimbări ale pielii. Cunoaște-ți pielea! Unele cancere de sân pot apărea precum porțiuni roșiatice de piele. Dacă o aluniță sau un pistrui se simt ori arată diferit nu ezita să te duci la medicul dermatolog.

În articolul

5 simptome pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x