5 trucuri care te ajută să mănânci mai puţin şi să arăţi mai bine

Publicat pe 29.10.2014 la 16:12 Actualizat pe 31.10.2014 la 17:29

Indiferent dacă ai ales sau nu o dietă pe care să o urmezi toamna aceasta, pentru a te simţi bine în pielea ta există câteva reguli esenţiale pe care trebuie să le urmezi.

Indiferent dacă ai ales sau nu o dietă pe care să o urmezi toamna aceasta, pentru a te simţi bine în pielea ta există câteva reguli esenţiale pe care trebuie să le urmezi. Fără ca aceste reguli să facă parte dintr-o dietă anume, ele pot înglobate şi adaptate în orice regim alimentar. Iată despre ce este vorba:

Dormi mai mult

Studii recente au demonstrat că privarea de somn îţi face zadarcine încercările de a slăbi. Când nu dormi suficient, organismul tău produce grelină, un hormon care induce senzaţia de foame, şi mai puţină leptină, hormon responsabil cu senzaţia de saţietate.

Ai grijă la mărimea porţiilor de mâncare

Oamenii de ştiinţă de la University of Illinois au monitorizat comportamentul alimentar în cazul în care subiecţii au în faţă porţii mici sau mari de mâncare, iar concluziile cercetătorilor arată că cei care au mâncat din boluri mai mari au consumat cu aproximativ 50% mai multă mâncare decât cei care au avut dinainte un bol mic. Data viitoare când mergi la masă ar fi indicat să îţi iei o farfurie mai mică şi să te opreşti după prima porţie.

Consumă mai multe fibre

Proteinele se digeră mai încet decât carbohidraţii şi grăsimea, aşa că e nevoie de mai puţine calorii pentru a te simţi sătulă. Fibrele, pe de altă parte, pe lângă faptul că încetinesc digestia pe timpul mesei, absorb apa, ceea ce face ca stomacul să se umple, dând senzaţia de saţietate.

Bea un pahar de apă înainte de masă

Dacă bei un pahar de apă înainte de a te aşeza la masă vei fi mai puţin înfometată şi sunt şanse să mănânci mai puţin. In plus, este important să fii hidratată.

Nu mânca stând în picioare

Atunci când mănânci întotdeauna în acelaşi loc, mintea ta nu asociază alte locuri cu mâncare, iar corpul nu dă semnal de apetit atât de frecvent. Aşa că obişnuieşte-te să mănânci întotdeauna în acelaşi loc. Gata cu ronţăitul la birou sau pe stradă deoarece rişti să te obişnuieşti cu aceste obiceiuri care îţi vor distruge dieta.

În articolul

5 trucuri care te ajută să mănânci mai puţin şi să arăţi mai bine

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x