6 alimente ce lupta cu alergiile

Publicat pe 15.05.2013 la 10:10 Actualizat pe 15.05.2013 la 16:40

Ti-e teama sa iesi din casa de teama unei alergii instant? Poate ca iei deja alimente anti-histaminice, insa stiai ca anumite alimente te pot ajuta in lupta cu aceste alergii? Si stiai ca aceste alimente pot fi zi de zi pe masa ta?

Iaurtul

Iaurtul este consumat in fiecare zi, insa putini oameni stiu ca are beneficii minunate asupra sanatatii. Departe de a fi bogat in proteine si vitamine, iaurtul este facut din lapte fermentat. Bacteriile prezente in iaurt sunt bune pentru a pastra balanta bacteriilor bune din sistemul digestiv. Aceasta crestere a sistemului imunitar ajuta corpul sa lupte impotriva alergiilor provocate de elemente cum ar fi polenul.

Somonul

Somonul contine niveluri ridicate de acizi grasi Omega 3 ce are proprietati anti-inflamatorii. Acest acid reduce efectul alergiilor. Somonul este de asemenea bogat in proteine si vitamina D.

Merele

Merele sunt foarte bune in lupta cu alergiile caci in ele este prezenta quercitina, un flavonoid cunoscut pentru proprietatile sale anti-virale si anti-inflamatorii.

Cercetatorii au demonstrat ca cei care consuma mere au redus riscul infectiilor pulmonare.

Brusturele

Aceasta este o planta din familia margaretelor ce era folosita de americani la tratarea inflamatiilor, durerilor de cap si infectiilor alergice cum ar fi tusea sau astmul. Efectele pe termen lung ale consumului acestei plante, frunzele si radacinile va vor elibera de simptomele alergice ca mancarimile si stranutul.

Poti face ceai din aceasta planta.

Turmenicul

Este o planta folosita ca si condiment ce se gaseste sub forma de pudra. Turmenicul are proprietati anti-bacteriale si anti-fungice si un ingredient activ numit curcumin. Poti adauga acest condiment in mancare.

Ceaiul verde sau negru

Ceaiul este si el cunoscut ca continand quercitina. Consumul de ceau verde sau negru poate avea efecte anti-inflamatorii si de eliberare de simptomele alergiilor cum ar fi curgerea ochilor, curgerea nasului sau durerilor sinusale. Iti poti inlocui ceasca de cafea cu ceai.

Ceapa

Ceapa te poate face sa plangi, insa are si ea destul de multa quercitina. O poti folosi in aproape orice mancare. Si usturoiul are aproape aceleasi elemente anti-inflamatorii, deci il poti folosi si pe el.

Le poti folosi in stare cruda sau preparate in diverse alimente.

În articolul

6 alimente ce lupta cu alergiile

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x