6 moduri de a face o pizza super sănătoasă
Publicat pe 06.03.2014 la 10:54 Actualizat pe 06.03.2014 la 14:20
Pizza nu intră cu exactitate în categoria de alimente fast-food, însă în funcție de cum o mănânci, ar putea suferi anumite îmbunătățiri pentru a o transforma în ceva mult mai sănătos.
Pizza nu intră cu exactitate în categoria de alimente fast-food, însă în funcție de cum o mănânci, ar putea suferi anumite îmbunătățiri pentru a o transforma în ceva mult mai sănătos:
Mai multe topinguri vegetale
Legumele conțin mult mai puține calorii (și în general nu conțin grăsimi), ceea ce le face mai bune decât topingurile cu carne, cum ar fi pepperoni. Nu poți da greș cu legumele, iar ele îți vor oferi o varietate de nutrienți. Optează pentru ceapă, roșii, ardei sau broccoli. Toate sunt bogate în vitamina A și C și conțin fibre.
Brânza mozzarella este ideală
Pentru că mozzarella este o brânză ușoară, nu foarte grasă, ea este o opțiune mai sănătoasă decât alte tipuri de brânză ce conțin un nivel crescut de grăsimi și calorii. Cel mai bine este să cumperi mozzarella proaspătă, pentru că ea este mai săracă în sodiu decât cea procesată, deja rasă. Dacă nu îți place prea mult brânza, cel mai bine este să alegi una ușoară sau să o elimini.
Șterge uleiul ce se formează deasupra feliilor de pizza
Dacă ai văzut vreodată pe cineva folosind un șervet de hârtie și te-ai întrebat dacă ajută la ceva, află că da. Poți scăpa de jumătate din caloriile ce vin la pachet cu o pizza și o poți face mai ușoară doar prin eliminare uleiului în exces. O altă opțiune mai subtilă: lasă uleiul să se scurgă de pe felia de pizza înainte de a o mânca.
Aluat din cereale integrale
Această opțiune devine populară în pizzerii, iar dacă îți place să faci pizza de casă, alege făina din cereale integrală pentru că este mai bogată în nutrienți și fibre, fără a-i schimba prea mult gustul.
Nu mânca pizza seara târziu
Pizza este excelentă după o petrecere, dar nu este cea mai bună alegere pe care o poți face cu câteva ore înainte de culcare, pentru că îți poate crea probleme cu somnul, poate cauza arsuri și indigestie, în special dacă te întinzi după ce ai mâncat. Tot ea este responsabilă pentru balonarea de a doua zi (cauzată de sodiu). Ideal este să o consumila amiază pentru a evita anumite probleme.
Foto: hepta.ro